Poolian kokeneen henkilöstökonsultin vinkit onnistuneeseen rekrytointiin!

Tarja

- On helppo ajatella, että vain hakijat tarvitsevat hyvän CV:n. Työnantajatkin voivat kysyä itseltään "Miksi lahjakkaat ja ammattitaitoiset ihmiset haluavat työskennellä kanssamme?", sanoo Poolian kokenut henkilöstökonsultti Tarja Laakso. Työnhakijat miettivät kuinka kirjoittaa hyvä hakemus ja CV – myös työnantajat voivat miettiä miten esittää yritys ja työtehtävä niin, että tehtävään ja yritykseen sopivat henkilöt haluavat hakea yrityksen palvelukseen.

Poolian marraskuussa tekemä hakijakysely antaa vastauksen siihen mitä useimmat työnhakijat arvostavat työnhaussa:

1. Työnhakijat arvostavat kaikkein eniten työpaikkoja, joissa on heidän mielestään monipuolisimmat ja mielenkiintoisimmat työtehtävät.

- Työpaikkailmoituksessa toimenkuva kannattaa avata mahdollisimman laajasti, ei vain kirjata tärkeimpiä tehtäviä, Laakso neuvoo.

2. Toiseksi eniten työnhakijat arvostavat etenemis- ja kehitysmahdollisuuksia.

- On selvää, että on helpompi kuvata yritystä ja työtehtäviä kuin etenemis- ja kehitysmahdollisuuksia, mutta aina kannattaa yrittää! Se ei tarkoita vain ainoastaan ylennyksiä - kyse voi olla koulutuksesta, tai mahdollisuuksista erikoistua omalla allaan.

3. Kun olet laatinut työpaikkailmoituksen, joka mielestäsi houkuttelee potentiaalisia hakijoita, on aika miettiä ilmoituskanavia. Tähänkin Poolian hakijatutkimus antaa useita vinkkejä:

• nuoremmat hakijat seuraavat työpaikkailmoituksia lähes pelkästään netin työpaikkasaiteilta.
• myös vanhemmat hakijat ovat siirtyneet nettiin, yli 2/3 hakijoista seuraa työpaikkailmoittelua pelkästään netissä.
• Tekniikan alan ammattilaiset seuraavat ilmoittelua muita enemmän oman alansa julkaisuista.
• Tietotekniikan ammattilaiset käyttävät selvästi eniten omaa tuttavaverkostoaan työnhaussa.

- Mieti, missä haluamasi osaajat ovat ja suuntaa ilmoittelusi sinne. Tuloksellinen ilmoittelu ei tarkoita sitä, että se houkuttelee mahdollisimman monia hakijoita, vaan ilmoituksen tulisi herättää mielenkiintoa potentiaalisimmissa hakijoissa. Äärimmilleen vietynä se tarkoittaa suorahakua, jossa työpaikkaa esitellään suoraan kohdehenkilöille, kiteyttää Tarja Laakso.

Lisätietoja:
Poolia Suomi Oy
Tarja Laakso
Henkilöstökonsultti
Puh: +358 20 7290 837
tarja.laakso@poolia.fi

Laadukasta rekrytointia vuodesta 1989 +358-20-7290830 info@poolia.fi