Rekrytoida vai vuokrata, entäpä jos teet molemmat!

Kun yritys tarvitsee lisähenkilöstöä on perinteinen rekrytointi edelleen yleisin tapa löytää osaajia, mutta yhä useampi löytää tarvitsemansa osaajat henkilöstövuokrauksen avulla.

SipuEtenkin taloudellisesti epävarmoina aikoina henkilöstövuokraus voi toimia kätevänä rekrytointikanavana. Työt voidaan aloittaa joustavasti ilman riskiä siitä, että yrityksessä on työn vähentyessä liikaa työntekijöitä ja vastaavasti suhdanteiden vahvistuessa vuokratun ja hyväksi todetun työntekijän voi rekrytoida yrityksen vakituiseksi työntekijäksi helposti.

" Yli 70% Poolian vuokratuista konsulteista rekrytoidaankin asiakasyritykseen määräaikaisen projektin päättyessä. Usein tämä ns. Try & Hire rekrytointi on suunniteltu ja hyväksi havaittu tapa rekrytoida etenkin nuorempia osaajia", sanoo Poolian rekrytointikonsultti Sigrid Puhilas.

Sigrid Puhilaksen vinkit onnistuneeseen henkilöstönvuokraukseen:

1. Ajattele henkilöstötarvetta strategisesti

-Kaikki yritykset tarvitsevat vakituisen ydinryhmän osaajia ja asiantuntijoita. Etenkin aloilla, joissa tulee eteen nopeita henkilöstön lisätarpeita ja suhdannemuutoksia tai tarvitaan ajoittain ulkopuolista lisäosaamista on henkilövuokrauksen käyttö tehokas tapa hankkia tekijät.

2. Suunnittele henkilöstötarpeet ajoissa

-Osa organisaatioista ottavat yhteyttä Pooliaan viimetipassa, eli kun tekijä tarvittaisiin ”eilen”. Resursointi onnistuu parhaiten jos tarpeita osataan ennakoida ja sopiva ulkopuolinen tekijä saadaan tarvittavaan työhön ajoissa, tämä on jo perehdytyksenkin kannalta tärkeää. Myös monissa asiantuntijaprojekteissa tarvittavaa erikoisosaamista ei välttämättä löydy heti, näitä on mm.  tilinpäätöstaitoiset kirjanpitäjät tai IT-alan erityisosaajat. 

Lisätietoja:
Poolia Suomi Oy
Sigrid Puhilas
Rekrytointikonsultti
Puh: +358 20 7290 839
sigrid.puhilas@poolia.fi

Laadukasta rekrytointia vuodesta 1989 +358-20-7290830 info@poolia.fi