Rekrytointiprosessin vastauskäytäntö

Kokeneen rekrytointiasiantuntijamme Arja Kuntsi-Sinkkosen vinkit hyvään vastauskäytäntöön rekrytointiprosessissa

  • Hakijoille, jotka etenivät haastatteluun, mutta eivät tulleet valituksi, on hyvä ilmoittaa haun lopputuloksesta henkilökohtaisesti soittamalla. Samalla voit halutessasi kertoa seikoista, joiden vuoksi hakijaa ei tällä kertaa valittu tehtävään.
  • Pyri informoimaan hakijoita heti kun tiedät haun tuloksesta tai etenemisestä, monet hakijat ovat kertoneet juuri tämän olevan tärkeää. Heillä saattaa olla muitakin hakuja vireillä ja he joutuvat ehkä teidän haun tulosta odotellessaan kieltäytymään jostain toisesta. Suora ja ytimekäs sähköposti riittää useimmiten heille, jotka eivät edenneet haastatteluun asti.
  • Rekrytointihauissa pätee sama kuin yleensä muussakin palautteenannossa: ole mahdollisimman nopea ja suora, mutta ystävällinen. Kerro hakijalle syyt siihen, miksi haku ei edennyt - olipa syy sitten alan koulutuksen tai vaikkapa työkokemuksen puute. Hakijan kannalta epätietoisuus on yleensä ikävintä ja monet haluavat tietää konkreettisen syyn myös oppiakseen hakemaan heille mahdollisimman potentiaalisia työpaikkoja.


Henkilöstöpalveluyrityksen käyttö rekrytointikumppanina vapauttaa sinut useimmista haun työläimmistä vaiheista ja voit keskittyä ydintehtäviisi.

Poolian kokeneet henkilöstö- ja rekrytointikonsultit tekevät puolestasi rekrytointi-ilmoitukset, suorittavat alkuhaastattelut, testaukset, referenssit ja myös hakijoiden tiedottamisen haun vaiheista asianmukaisesti ja kustannustehokkaasti.

Lisätietoja:

Poolia Suomi Oy

Arja Kuntsi-Sinkkonen
info@poolia.fi
+358 20 7290 830

Poolian toimialat

Me Pooliassa tiedämme, ettei kukaan voi olla paras kaikessa. Siksi olemme erikoistuneet seuraaviin toimialoihin: Toimisto, Taloushallinto, IT, Myynti & Markkinointi sekä HR & Johtotehtävät. Pooliassa asiantuntijat rekrytoivat asiantuntijoita!

Laadukasta rekrytointia vuodesta 1989 +358-20-7290830 info@poolia.fi