Simppeli haastatteluvinkki: Kuuntele työnhakijaa!

Rekrytointiasiantuntija Sanna Majavan vinkit onnistuneeseen haastattelutilanteeseen - näitä neljää vinkkiä noudattamalla voit saada seuraavassa rekrytoinnissasi hakijoista enemmän tietoa irti ja voit tehdä rekrytointipäätöksesi varmemmin mielin!

1. Muista, että haastattelussa on keskiössä työnhakija eikä edustamasi yritys. Puhu vähemmän ja anna hakijalle mahdollisuus kertoa osaamisestaan sekä työkokemuksistaan. Näin hakija voi ”myydä” itseään ja osaamistaan yrityksellenne.

2. Aloita haastattelu rennosti ja koita luoda avoin ja luottamuksellinen keskusteluilmapiiri. Useat hakijat ovat luonnollisesti hieman jännittyneitä joten rennolla aloituksella voit saada hakijan rentoutumaan ja kertomaan itsestään enemmän.

3. Kysy mahdollisimman paljon avoimia kysymyksiä. Näin saat enemmän tietoa hakijasta ja hänen ajatuksistaan. Hyvä keino saada arvokasta tietoa hakijan tavoitteellisuudesta on kysyä esimerkiksi hänen eri tehtävien parhaista saavutuksistaan ja kokemistaan kovimmista haasteista.

4. Kysy myös hakijan toimintatapoja selventäviä kysymyksiä. Älä kysy näin: ”Kuinka hyvin siedät tiukkojen aikataulujen mukanaan tuomia paineita?” vaan kysy: ”Kerro minulle tilanteista, joissa olet työskennellyt tiukkojen aikataulujen asettamassa paineessa?”

Mikäli haluat antaa teidän henkilöstöhakunne kokeneiden rekrytointikonsulttiemme hoidettavaksi, olemme mielellämme käytettävissänne! Lisätietoja palveluistamme saat soittamalla numeroon +358 20 7290 830. Voit myös lähettää tarjouspyynnön tai kyselyn tästä linkistä!

Laadukasta rekrytointia vuodesta 1989 +358-20-7290830 info@poolia.fi