Huomioithan nämä seikat rekrytoidessasi uutta osaajaa

Listasimme muutaman varoitusvalon, jotka kannattaa muistaa kun olet rekrytoimassa uutta osaajaa organisaatioonne. Henkilöiden valinta ja osaajien etsintä on kovaa työtä, mutta tämä työ kannattaa tehdä kunnolla. Parhaassa tapauksessa löydät hyvän tuloksentekijän ja ammattilaisen vuosiksi, huonoimmassa tapauksessa petyt todella pahasti. Lisäksi menetät kuukausia työaikaa tiimiltäsi, kymmeniä tuhansia euroja turhia palkkakuluja, sekä turhautat asiakkaitasi sekä tiimisi parhaita osaajia.

 • Hakija ei ole valmistautunut. 
  Hän ei esimerkiksi tunne yrityksenne ydinliiketoimintaa, tuotteita tai perustietoja. Hyvä ja motivoitunut hakija on tehnyt kotiläksynsä ja tutustunut yritykseenne ennen tapaamista. Valmistautumattomuus voi kuvata henkilön työtapoja myös työelämässä.
   
 • Hakija ei pysty vastaamaan yksityiskohtaisiin kysymyksiin koskien aikaisempien työtehtäviensä sisältöjä tai väittämiänsä saavutuksia.
  Valitettavasti joillain hakijoilla on tapana liioitella osaamistaan ja saavutuksiaan. Muista myös tarkastaa hakijan avainsaavutukset ja -osaaminen referenssien kautta.
   
 • Myöhästyminen haastattelusta ilman uskottavaa syytä. 
  Jos hakija myöhästyy yhdestä potentiaalisesti tärkeimmistä uransa tapaamisista, kuvaa se joko motivaation puutetta, tai yleistä asennetta aikatauluja ja muiden aikataulujen kunnioitusta kohtaan. Ajattele haluatko hänen myöhästelevän esimerkiksi yrityksenne asiakkaiden kanssa pidettävistä palavereista?
   
 • Kiinnitä huomioita hakijan kykyyn kantaa vastuuta. 
  Jos hakijan yllättävät työpaikkojen vaihdokset ovat aina jonkin muun syytä; markkinoiden, pomon, kollegoiden tms. on syytä huolestua. Kaikki tekevät joskus virheitä, virheistä voi oppia ja niitä voi korjata. Haluat varmasti mieluummin palkata henkilön, joka voi myöntää erehtyneensä ja kertoo miten on virheistään oppinut ja on niitä korjannut, kuin henkilön, jonka mukaan syy on aina ollut muissa henkilöissä tai olosuhteissa.
   

Mikäli haluat antaa teidän henkilöstöhakunne kokeneiden rekrytointikonsulttiemme hoidettavaksi, olemme mielellämme käytettävissänne! Lisätietoja palveluistamme saat soittamalla numeroon +358 20 7290 830. Voit myös lähettää tarjouspyynnön tai kyselyn tästä linkistä!

Laadukasta rekrytointia vuodesta 1989 +358-20-7290830 info@poolia.fi