Pitkittynyt rekrytointiprosessi voi karkottaa huippuosaajia

Meillä oli hiljan rekrytointiprosessi, jossa asiakasyritys mietti pitäisikö heidän kutsua finalistiehdokas vielä viidenteen haastatteluun. Viidettä haastattelukierrosta ei tullut, sillä hakija oli jo ottanut toisen työtarjouksen vastaan. Mikäli hakija on tehtävään kaikin puolin sopiva ja hänellä on osaamista, jota muutkin yritykset hakevat, ei välttämättä ole tarpeen pitää edes neljättä haastattelukierrosta. Yritykset onnistuvat parhaiten rekrytoinneissaan, mikäli hakuprosessi on selkeä ja tehokas. Todellisuudessa useimmissa rekrytointiprosesseissa ei tarvitse olla kolmea haastattelua enempää

  •  1. Kierros
    Esivalittujen ehdokkaiden kohtaaminen, jossa varmistetaan henkilön vastaavan persoonaltaan ja osaamiseltaan sitä mitä ollaan hakemassa, sekä että hakijan motivaatio tehtävään on kunnossa ja tarpeita vastaava.
  • 2. Kierros
    Tehtävään valittavan esimiehen suorittama haastattelu, jossa syvennytään hakijan tehtäväkohtaiseen osaamiseen sekä kerrotaan tehtävän sisällöstä. Lisäksi saadaan käsitys henkilökemioiden kohtaamisesta.
  • 3. Kierros (tarvittaessa)
    Antaa johdolle ja hakijalle mahdollisuuden tutustua toisiinsa. 

Haastatteluiden ohella tehokkaassa rekrytointiprosessissa esivalmistelu ja taustatyö tehdään ripeästi ja tarkasti. Näitä ovat mm. työpaikkailmoittelu sopivissa kanavissa, hakemusten käsittely, hakijoiden etsintä mm. hakijapankista, tarkentavat kysymykset puhelimitse, referenssit ja henkilöarvioinnit sekä tarvittavat taustaselvitykset.

Poolian tehokkaiden rekrytointikonsulttien avustamana pääset rekrytoijana suoraan toiselle kierrokselle nopeasti ja tehokkaasti. Ilmoituskanavamme kattavat kaikki Suomen seuratuimmat työpaikkasaitit. Ainutlaatuinen hakijakantamme tuo mukaan hakuun sellaisia kiinnostavia hakijoita, jotka eivät välttämättä ole työpaikkailmoitusta nähneet ja edesauttaa näin rekrytointinne onnistumista. Lisäksi viemme tietoa tehtävästänne sosiaaliseen mediaan ja alanne LinkedIn ryhmiin. Tarvittaessa teemme sopivien hakijoiden kartoitusta myös suorahaun kautta.

Mikäli haluat antaa teidän henkilöstöhakunne kokeneiden rekrytointikonsulttiemme hoidettavaksi, olemme mielellämme käytettävissänne! Lisätietoja palveluistamme saat soittamalla numeroon +358 20 7290 830. Voit myös lähettää tarjouspyynnön tai kyselyn tästä linkistä!

Laadukasta rekrytointia vuodesta 1989 +358-20-7290830 info@poolia.fi