Joustava työ on etu rekrytointimarkkinoilla

Useat tutkimukset osoittavat työntekijöiden arvostavan tänä päivänä eniten mahdollisuutta yhdistää työ- ja perhe-elämä ja muu vapaa-aika joustavasti.

Poolian asiantuntijoiden vinkkejä, miten huomioida joustava työskentelymalli rekrytointimarkkinoilla

  • Yksi tärkeimmistä asioista on tarjota mahdollisuutta työskennellä joustavammilla työajoilla tai osa-aikaisesti, näin mm. pienten lasten vanhemmat voivat helpommin sovittaa työn ja perhe-elämän. Näistä asioista kannattaa sopia ja neuvotella hyvissä ajoin, jotta kumpikin osapuoli voi suunnitella työt parhain päin.
  • Etenkin asiantuntijatehtävissä kunnollisten etätyömahdollisuuksien tarjoaminen palvelee sekä työntekijää että työnantajaa. Etätyön mahdollistava teknologian avulla työntekijä voi esim. lapsen sairaustapauksissa työskennellä sujuvasti myös kotoa käsin.
  • Jos työnantaja tarjoaa erilaisia joustomahdollisuuksia, niistä on hyvä kertoa jo rekrytointivaiheessa. Näistä voi myös mainita yrityksen kotisivuilla ja työpaikkailmoituksissa. Parhaimmillaan yritys voi saada huipputekijöitä hakeutumaan yritykseen juuri joustavan työskentelymallin ansiosta.
  • Työelämän pitkittyessä joustoja kannattaa tarjota myös omien ikääntyvien vanhempien hoitotilanteita varten.
  • Myös vanhempainvapaan tms. aikana työntekijää kannattaa tiedottaa tärkeimmistä työpaikan ja työtehtävien kuulumisista.

 

Lisätietoja:

Poolia Suomi Oy

Jose Majanen
toimitusjohtaja
jose.majanen@poolia.fi
0207290831 

Laadukasta rekrytointia vuodesta 1989 +358-20-7290830 info@poolia.fi