Uutiset

06/2019 Poolia 30 vuotta!

30 vuotta sitten Poolia aloitti toimintansa rekrytoimalla ammattitaitoisia ekonomeja. Tuolloin meidät tunnettiin vielä nimellä Ekonompoolen ja muutama vuosi myöhemmin meistä tuli Poolia. Nyt, 30 vuotta myöhemmin, olemme edelleen Poolia ja työllistämme 1500 työntekijää kolmessa eri maassa. Sitä tulee juhlia! Haluamme juhlistaa 30 vuotista historiaamme 30 vuotishaasteella vertaamalla nykyhetkeä vuoteen 1989 jolloin Poolia perustettiin.  Kampanja kiertää digitaalisissa kanavissamme vuoden 2019 aikana, joten muista seurata meitä somekanavissamme! Lue lisää!

04/2019 Mikä motivoi työntekijää?

Motivoitunut, innostunut ja osaava työntekijä tuottaa paremman kokonaispanoksen työyhteisölle ja organisaatiolle sekä varmistaa tyytyväisemmät asiakkaat. On hyvä kuitenkin ymmärtää, että jokainen työntekijä motivoituu eri asioista. Siihen vaikuttaa kunkin henkilön oma arvomaailma sekä toiveet ja tavoitteet työlle. Edesauttaakseen tuottavan ja sitoutuneen työsuhteen muodostumista, esimiehen on hyvä ymmärtää mitä kukin alainen odottaa työltään. Myös Downshiftaus eli työnteon ja kulutuksen vähentäminen / kohtuullistaminen on suosiossa - perhe, ystävät, elämykset ja vapaa-aika menevät rahan ja statuksen edelle - miten työelämä voisi vastata näihin tarpeisiin? Ovatko etätyöskentelymahdollisuudet kunnossa? Voisiko projekti- ja osa-aikatyön tarjoaminen olla vastaus näihin haasteisiin? Lue lisää tästä linkistä!

03/2019 Mitä? Joko nyt on mietittävä kesätyöntekijöiden palkkaamista?

No todellakin on, juuri nyt on sopiva hetki miettiä kesälomien sijaisuustarve, eikä tätä kannata jättää viime tinkaan. Hyödynnä rekrytoijiemme ammattitaito ja tehokkaat ilmoittelukanavamme, moninaiset keinomme sekä verkostomme, jotka auttavat Sinua löytämään juuri teidän yrityksellenne sopivat talentit lomienne ajaksi ja ehkä pidemmäksikin aikaa. 

01/2019 Sosiaalinen media ja sen hyödyntäminen rekrytointimarkkinoinnissa


Näin vuoden alussa on hyvä miettiä rekrytointinäkyvyyttä - mihin kanaviin satsataan, missä tulisi petrata? Miten te hyödynnätte sosiaalista mediaa rekrytointimarkkinoinnissanne? Lue Poolian markkinointivastaavan vinkit onnistuneeseen rekrytointimarkkinointiin tästä linkistä!

12/2018 Radio Helsinki Podcast: Mikä on työnhakijan suurin haaste työmarkkinoilla?


Rekrytointiasiantuntijamme  Sanna Majava piipahti Radio Helsingin aamussa keskustelemassa rekrytointiprosessista. Mitkä asiat korostuvat rekrypäätöksissä? Entä mitkä ovat työnantajan tavallisimmat sudenkuopat rekrytoinnissa? Kuuntele podcasti tästä linkistä!

11/2018 Poolia + Uniflex - Yhdessä enemmän!


Poolia ja Uniflex yhdistyivät globaalisti 1.11.2018. Fuusioitumisella saavutetaan hyötyjä kaikille, niin meille, asiakkaillemme kuin työnhakijoillemmekin tavoitettavuuden ja laajentuneen palvelutarjoaman kautta. Poolia Suomi Oy keskittyy edelleen asiantuntijarekrytointeihin ja Uniflex tarjoaa myös suorittavan tason työpaikkoja. Fuusioitumisen myötä voimme palvella Sinua valtakunnallisesti niin Suomessa, Ruotsissa, Norjassa kuin Saksassakin. Palvelemme sinua nyt pääkaupunkiseudun lisäksi Hämeenlinnassa, Kokkolassa ja Oulussa ja uusia toimipisteitä avataan tarpeen mukaan. Lue lisää Poolia Ruotsin sivuilta.

09/2018 Palvelemme Sinua nyt valtakunnallisesti!


Poolia on laajentunut pääkaupunkiseudun ulkopuolelle ja jatkossa palvelemme asiakkaitamme ja työnhakijoitamme valtakunnallisesti läpi Suomen. Olemme jo avanneet toimistot Hämeenlinnaan, Kokkolaan ja Ouluun ja uusia toimipisteitä avataan tarpeen mukaan. Palvelemme Sinua kaikissa henkilöstötarpeissasi henkilöarvioinneista suorahakuihin ja henkilöstövuokraukseen - ota yhteyttä!

02/2018 GDPR:n vaikutukset rekrytoinnissa - katso EU:n tietosuoja-asetuksen aiheuttamat muutokset rekrytointiprosessiin 


EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) tulee voimaan noin kolmen kuukauden päästä ja sillä on isohkoja vaikutuksia yritysten rekrytointiprosessien aikana tapahtuvaan henkilötietojen käsittelyyn ja säilyttämiseen. Alkuun asetus saattaa vaikuttaa työläältä mutta se on myös mahdollisuus uudistaa tietosuojakäytäntöjä ja hakijatietojen käsittelyprosesseja. Oheisesta linkistä saat kattavan katsauksen siihen, mihin tulee varautua, lue lisää!

01/2018  Suomessakin kilpaillaan parhaista asiantuntijoista - kuinka toimia rekrytointitilanteessa?


Muuttuvassa markkinatilanteessa tulee ymmärtää, miten parhaat osaajat saadaan houkuteltua ja pidettyä yrityksessä. Poolialla on toimintaa Ruotsissa ja Saksassa ja ko. maissa on osaajapula ollut rekrytoijan arkea jo useamman vuoden. Kokeneet rekrytointiasiantuntijamme voivat auttaa yritystänne paitsi löytämään markkinoilta parhaat osaajat, myös sparrata teitä tekemään yrityksestänne entistäkin houkuttelevamman työnhakijoiden ja työntekijöiden silmissä.

Katso rekrytointiasiantuntijoidemme vinkit tästä linkistä!

11/2017  Rekrytoinnin suuntaviivat - pysy mukana kehityksessä! 


Pidäthän huolen, että yrityksesi pysyy mukana rekrytoinnin trendeissä! Asiantuntijarekrytoijan näkökulmasta työnhaussa ja rekrytoinnissa on vahvasti ollut näkyvissä mm. seuraavat trendit: Mobiilityönhaku, sosiaalinen media rekrytointikanavana, työelämän joustot, työnhaun helppous, nopeus ja rekrytointiprosessin nopeutuminen sekä rekrytoinnin ja HR:n muuttuminen toimittajasta partneriksi. Pysy mukana kehityksessä ja katso rekrytointiasiantuntijoidemme vinkit tästä linkistä!

08/2017  Referenssitarkistuksista onnistuneeseen henkilövalintaan


Virherekrytointi voi tulla kalliiksi yritykselle. Laadukas referenssitarkistus edesauttaa onnistunutta henkilövalintaa. Lue kokeneiden rekrytointikonsulttiemme vinkkejä referenssitarkistukseen!

08/2017  Nyt on pula jo monista ammattilaisista – ”Passiivisille hakijoille soitellaan”


Katso millä alalla on töitä tarjolla! Taloussanomien artikkelissa haastateltu mm. Poolian henkilöstöpuolen asiakaspalvelupäällikkö Arja Kuntsi-Sinkkosta. 

05/2017  Kuinka rekrytoija voi hyödyntää somea henkilöstöhauissaan? 


Somen käyttö on yleisintä työnhaussa 25-34 vuotiailla ja käyttö myös korostuu vaativimmissa asiantuntija- ja esimiestehtävissä. Lue kokeneiden konsulttiemme vinkit somen käyttöön rekrytoidessasi uusia osaajia!

03/2017  Avaimet onnistuneen hakijakokemuksen tuottamiseen


Rekrytoija on usein ensimmäinen henkilö ja voi olla myös ainoa henkilö, johon työnhakija tutustuu yrityksessänne. Rekrytoija tai rekrytoiva esimies antavat yrityksellenne kasvot ja siksi onkin ensiarvoisen tärkeää, että hakijalle jää ammattimainen hakijakokemus yrityksestänne myös silloin, kun valinta ei kohdistu häneen. Huonot hakijakokemukset kerrotaan herkemmin kuin hyvät ja tämä korostuu etenkin some aikana. Lue oheisesta linkistä kokeneen rekrytointikonsulttimme Tarja Laakson vinkit onnistuneen hakijakokemuksen tuottamiseen tästä linkistä!

03/2017  Kalevankatu kuusi - siellä on Poolian toimisto uusi!


Muutto uusiin toimitiloihimme lähestyy kovaa vauhtia! On aika pakata 10-vuotta palvelleen toimiston tavarat ja historia laatikoihin. Kampin Autotalon 12.kerroksesta avautuvia näkymiä tulee ikävä – mutta taas toisaalta, pääsemme uutuutta hohtaviin moderneihin toimitiloihin aivan ydinkeskustaan, Kalevankatu 6:n Suomi-kortteliin. Palaamme tavallaan juurillemme, sillä Poolian ensimmäinen toimisto 2000-luvun alussa sijaitsi vastapäätä Mannerheimintien kulmassa. Muuttopäivänämme perjantaina 31.3.2017 saatamme olla hieman heikommin tavoitettavissa, mutta maanantaista lähtien palvelemme sinua heti aamu kahdeksasta lähtien. 

01/2017  Lisää Online-rekrytointimarkkinointi yrityksenne rekrytoinnin työkaluksi   


Mitä on Online-rekrytointimarkkinointi? Samalla kun Online-markkinointi on muuttanut tapoja tavoittaa ihmisiä, on myös rekrytointimarkkinoinnin työkalupakki mennyt osin uusiksi. Siinä missä asiakkaat löytävät yritysten palvelut ja tuotteet verkossa etsintöjensä tuloksena, kannattaa myös paljon rekrytoivien yritysten miettiä miten työnhakijat löytävät heidät verkossa. Ohessa markkinointivastaava Milla Rimpiläisen vinkit onnistuneeseen Online-rekrytointimarkkinointiin!

12/2016 Heitämme joululahjat Itämereen!


Tänä jouluna autamme Itämerta hengittämään raikkaammin. Arvokkaat ravinteet kuuluvat hyötykäyttöön, eivät Itämerta rehevöittämään! BSAG tekee työtä Itämeren ekologisen tilan parantamiseksi. Olemme mukana talkoissa heittämällä joululahjat Itämereen! Poolian toimiston väki siirtyy joulun viettoon perjantaina 23.12.2016 klo 14.00. Toimistomme on avoinna taas normaalisti tiistaina 27.12.2016.  

11/2016 Joustava työ on etu rekrytointimarkkinoilla


Useat tutkimukset osoittavat työntekijöiden arvostavan eniten mahdollisuutta yhdistää työ- ja perhe-elämä ja muu vapaa-aika joustavasti. Tätä arvostavat erityisesti nuoremmat ikäluokat ja perheelliset. Joustavuus asetetaan jopa korkeaa ansiotasoa tärkeämmäksi. Työnantajan kannattaa pohtia erilaisia työelämän joustoja varsinkin silloin, kun mietitään perhevapailta työelämään palaavan työntekijän tarpeita. Työelämän pitkittyessä joustoja kannattaa tarjota myös omien ikääntyvien vanhempien hoitotilanteita varten. Joustavuus voi parhaimmillaan toimia valttikorttina rekrytointitilanteissa. Lue asiantuntijoidemme vinkit miten huomioida joustava työskentelymalli rekrytointimarkkinoilla tästä linkistä!

11/2016 Poolia Suomi Oy:lle uusi tytäryhtiö Poolia IT Oy  


Poolia Suomi Oy on perustanut tytäryhtiön, Poolia IT Oy:n, joka on 100% Poolia Suomi Oy:n omistama tytäryhtiö. Tarkoituksena on panostaa kasvavaan IT- toimialaan ja palvella entistäkin paremmin tämän toimialan työnhakijoita ja työnantajia. Uskomme IT-toimialan olevan yksi avainaloista, jotka menestyvät Suomessa ja haluamme tähän toimialaan keskittyvällä tytäryhtiöllä olla vahvasti mukana tässä kehityksessä. 

10/2016 Tarvitaanko persoonallisuustestejä?


Moni rekrytointiprosessi ratkeaa usein vasta ammattimaisen henkilöarvioinnin jälkeen. Henkilötestaukseen kuuluu persoonallisuustesti, jonka ajatuksena on, että persoonallisuus antaa osviittaa siitä, miten hän soveltuu hakemaansa työtehtävään. Helsingin Sanomissa haastateltiin taannoin Helsingin yliopiston psykologian emeritaprofessori, temperamenttitutkija Liisa Keltikangas-Järvistä. Hän tyrmää personaallisuustestien käytön rekrytoinneissa. Lue lisää tästä linkistä!

08/2016 Pitkittynyt rekrytointiprosessi voi karkottaa huippuosaajia


Mikäli hakija on tehtävään kaikin puolin sopiva ja hänellä on osaamista, jota muutkin yritykset hakevat, ei välttämättä ole tarpeen pitää edes neljättä haastattelukierrosta. Yritykset onnistuvat parhaiten rekrytoinneissaan, mikäli hakuprosessi on selkeä ja tehokas. Todellisuudessa useimmissa rekrytointiprosesseissa ei tarvitse olla kolmea haastattelua enempää. Lue lisää tästä linkistä!

06/2016 Huomioithan nämä seikat rekrytoidessasi uutta osaajaa 


Listasimme muutaman varoitusvalon, jotka kannattaa muistaa, kun olet rekrytoimassa uutta osaajaa organisaatioonne. Henkilöiden valinta ja osaajien etsintä on kovaa työtä, mutta tämä työ kannattaa tehdä kunnolla. Parhaassa tapauksessa löydät hyvän tuloksentekijän ja ammattilaisen vuosiksi, huonoimmassa tapauksessa petyt todella pahasti. Lisäksi menetät kuukausia työaikaa tiimiltäsi, kymmeniä tuhansia euroja turhia palkkakuluja, sekä turhautat asiakkaitasi sekä tiimisi parhaita osaajia. Lue lisää tästä linkistä!

05/2016 Simppeli haastatteluvinkki: Kuuntele työnhakijaa! 


Työnantajan näkökulmasta työpaikkahaastattelussa tärkeintä on saada tietoa työnhakijan kokemuksesta ja osaamisesta sekä persoonasta/toimintatavoista. Voit myös saada tärkeää lisätietoa ja tarkennuksia hakijan ansioluettelossa mainitulle osaamiselle. Lue tästä linkistä rekrytointiasiantuntija Sanna Majavan vinkit onnistuneeseen haastattelutilanteeseen!

04/2016 Rekrytoida vai vuokrata - entäpä jos teet molemmat!


Perinteinen rekrytointi on edelleen yleisin tapa löytää osaajia, mutta yhä useampi löytää tarvitsemansa tekijät henkilöstövuokrauksen avulla. Etenkin taloudellisesti epävarmoina aikoina henkilöstövuokraus voi toimia kätevänä rekrytointikanavana.  Lue lisää Poolian uutiskirjeestä! 

03/2016 EK:n kysely: Yrityksillä rekrytointivaikeuksia, vuokratyön käyttö lisääntyy


Yritysten kokemien rekrytointivaikeuksien määrä kasvoi vuonna 2015 edellisvuoteen verrattuna, kertoo EK:n henkilö- ja koulutuskysely. EK:n jäsenyrityksistä kolmannes oli kohdannut rekrytointivaikeuksia viime vuonna, kun vuotta aiemmin niitä koki joka neljäs yritys. Lue lisää Poolian uutiskirjeestä! 

02/2016 Oikotie: Työnhakutaidotko ruosteessa?


Kirjoitusvirheitä, puutteellisia CV:itä ja tylsiä hakemuksia, tämäkö on rekrytoijan arkea? Lue Oikotien selvityksestä millä tasolla suomalaisten työnhakutaidot ovat ja miten puutteita voi paikata. Artikkelissa mukana myös Poolian mietteitä. Artikkeliin tästä linkistä!

01/2016 Lisäpotkua rekrytointiin Poolian mediapaketilla!


Poolian kautta saat työpaikkailmoituksesi Poolian omien ilmoituskanavien (Poolia.fi, LinkedIn, Facebook, uutiskirjeet) lisäksi myös Oikotielle ja Monsteriin ilman erilliskuluja. Mikäli haluat lisäpotkua rekrytointikampanjaasi, hyödynnä Poolian käyttämät ilmoituskanavat! 

12/2015 Poolian asiakaskirje 12/2015

 
Rekrytointi ei pääty vielä siihen, että teet sopimuksen valituksi tulleen hakijan kanssa. Ilmoitteluun perustuvassa rekrytointiprosessissa joudut hylkäämään kymmeniä tai jopa satoja hakijoita vain yhden hakijan tullessa valituksi. Lue vinkkimme rekrytointiprosessin vastauskäytäntöön tästä linkistä!

11/2015 Poolia Suomi 15-vuotta! 

 
Juhlistimme taipalettamme Halloween-hengessä kammottavia herkkuja nauttien.
Pyhäinpäivänä saatoitkin törmätä kummituksiksi, vampyyreiksi, noidiksi ja muiksi hirrrvityksiksi pukeutuneisiin henkilöihin.

Poolia 15-vuotta10/2015 Rekrytointi vai henkilövalinta? Poolian asiakaskirje 10/2015   

 
Henkilövalinta on useimmin työpaikkailmoitukseen vastanneiden hakijoiden sopivuuden arviointia suhteessa avoinna olevaan tehtävään. Rekrytointi on yleensä laajempi prosessi, jossa ilmoittelun lisäksi haetaan aktiivisesti sopivia ehdokkaita eri kanavia käyttäen. Lue Poolian asiakaskirje tästä linkistä!

09/2015 Oikotie: Eikö unelmien työpaikka irtoa vanhoilla konsteilla?   

 
Poolian toimitusjohtaja Jose Majasen mukaan työhaastattelut aloitetaan yhä useammin jo ennen hakuajan päättymistä ja paikka voidaan täyttää heti sopivan henkilön löydyttyä.

”Etenkin LinkedIn on hyvä tapa esitellä omaa osaamista ja luoda kontaktiverkostoa. Profiili kannattaa pitää ajan tasalla, sillä suorahakujen määrä eri aloilla on vahvassa kasvussa. Työtä etsivän kannattaa siis ilmoittaa toiveistaan selkeästi profiilissaan”, Majanen sanoo. Lue vinkit työnhakuun Oikotien artikkelista!

08/2015 Kesälomien jälkeen työntekijät katselevat uusia tuulia uralleen, pidäthän osaajistasi kiinni!

Kesälomien jälkeen hakijamäärät ovat kasvussa rekrytointimarkkinoilla. Tätä selitetään ilmiöllä, jossa ihmisillä on lomalla aikaa miettiä uransa suuntaa ja alkavat sen seurauksena katsella uusia työhaasteita. Ohessa muistin virkistykseksi muutamia vinkkejä työnantajalle/esimiehelle, joilla saadaan parannettua työntekijöiden sitoutumista ja osin ehkäistä ei-toivottuja irtisanoutumisia. Lue lisää tästä linkistä!

05/2015 HS Vieraskynä: Ripeä työnvälitys edellyttää rakenteellista uudistusta

Työttömäksi jääneiden työnvälityksen pitäisi olla nopeaa ja tehokasta heti työttömyyden alkuvaiheessa. Yksityinen työnvälitys voi tulla siinä julkisen sektorin avuksi. Lue Mika Kiljusen ja Merru Tuliaran artikkeli tästä linkistä!

05/2015 Tärkein kysymys työpaikkahaastattelussa: Mikä oli ensimmäinen työpaikkasi? 

Jos alat katsoa elokuvaa tarinan keskeltä, mietiskelet varmaan tapahtumia ja juonenkäänteitä ennen hetkeä, jossa aloitit elokuvan katselun.

Sama tapahtuu, jos aloitat työntekijän haastattelun kysymällä ensimmäiseksi hänen nykyisestä työpaikastaan ja tehtävistään. Tällöin et haastattelussa fokusoi siihen kehittymistarinaan, joka on johtanut hakijan nykyisiin tehtäviinsä. Lue lisää tästä linkistä!

03/2015 Rekrytoijan ”ploki”… maailma muuttuu ja niin myös työnhaku 

Rekrytoijan näkökulmasta katsoen on työmarkkinoilla nähty viime vuosina monenlaisia myllerryksiä. Erityisesti kaksi trendiä on ollut nähtävissä. Ensinnäkin toimihenkilö-, asiantuntija- ja esimiestehtävissä on osaamisen kysyntä hyvin epätasaista. Siinä missä taloushallinnon ja myynnin osaajilla on ollut tasainen kysyntä ja IT-alan osaajilla, taantumasta huolimatta, jopa hyvin työtehtäviä tarjolla, ei esimerkiksi markkinoinnin, viestinnän ja henkilöstöhallinnon osaajille ole riittävästi työpaikkoja tarjolla hakijamääriin nähden. Hyvin tyypillisesti saamme näihin jäljempänä mainittuihin paikkoihin kymmenkertaisen määrän hakemuksia, kuin ensiksi mainittujen alojen hauissa. Lue koko artikkeli tästä linkistä!

 

12/2014 Taloushallintoalan palkat ovat nousseet nopeammin kuin ansiot keskimäärin

Taloushallinnossa kaksi yleisintä ammattia ovat kirjanpitäjä ja palkanlaskija. Heidän ansionsa nousivat Toimihenkilöliitto ERTOn tänä vuonna tehdyssä kyselyssä 1,8 ja 5,7 prosenttia viime vuodesta. Kysely tehtiin tämän syyskuun palkoista.

– Taloushallintoala kasvaa ja tarvitsee koko ajan uutta henkilöstöä. Tämä alkaa nyt näkyä myös palkoissa, Toimihenkilöliitto ERTOn puheenjohtaja Juri Aaltonen sanoo tiedotteessa, lue lisää tästä linkistä!

11/2014 Sorrutko mikrojohtamiseen?

Mikrojohtamista on, se kun esimies ei anna työntekijöiden suorittaa tehtäviään itsenäisesti. Kun esimies kohtelee henkilökuntaa kuin lapsia, he alkavat käyttäytyä kuin lapset. He eivät pysty tekemään päätöksiä ilman esimiestään ja tarvitsevat huomiota ja ohjeita niin suurissa kuin pienissäkin projekteissa. Henkilökuntasi ei kehity eikä uskalla innovoida. Jos vastaat useaan alla olevaan kysymykseen myöntävästi, voit olla ”mikromanageri”:

• Onko tehtävien delegointi sinulle vaikeaa?
• Onko alaistesi vaihtuvuus korkea?
• Teetkö yksikkösi kaikki päätökset?
• Oletko saanut palautetta, jossa sinua kuvataan pikkutarkaksi ja kontrolloivaksi?
• Kysyvätkö alaisesi kaikissa pienimmissäkin asioissa kantaasi?
• Oletko mielestäsi yksikkösi paras osaaja?

Lue lisää tästä linkistä!

09/2014 Vuosikello auttaa urasuunnittelussa

Milloin pyytää palkankorotusta tai ehdottaa ylennystä? Miten tavoitteet auttavat työn rytmittämisessä? Listaa työvuoden tärkeimmät tapahtumat kalenteriisi. Oikotie.fi:ssä julkaistun jutun asiantuntijana toimi Poolian rekrytointi- ja suorahakukonsultti Sanna Majava. Lue koko artikkeli tästä linkistä!

06/2014 Kuinka HR-tiimi ja esimies voivat parantaa työntekijän motivaatiota?

Uuden henkilön rekrytoinnin jälkeen yrityksen HR-tiimin ja esimiehen tulisi kysyä itseltään: ”Kuinka pidämme tämän työntekijämme tyytyväisenä ja tuottavana, sekä innostuneena ja motivoituneena?". Motivoitunut, innostunut ja osaava työntekijä antaa paremman panoksen työyhteisölle ja pitää esimerkiksi työnantajansa asiakkaat tyytyväisempänä kuin heikommin motivoitunut työntekijä. Jokainen työntekijä motivoituu eri asioista perustuen kunkin omaan arvomaailmaan, toiveisiin ja tavoitteisiin. Edesauttaakseen tuottavan ja sitoutuneen työsuhteen muodostumista, esimiehen on hyvä ymmärtää mitä kukin alainen odottaa työltään. Lue koko artikkeli tästä linkistä!

O5/2014 Virherekrytoinnin yleisin syy?

Olemme yli kymmenen vuoden ajan tutkineet rekrytointien/henkilövalintojen onnistumista Suomessa ja huomanneet että yleisin syy virherekrytointeihin johtuu siitä, että henkilö on valittu persoonansa eikä taitojensa perusteella. Henkilön persoonalla (miten mukava henkilö on tmv) ei tehtävässä menestymisen kannalta ole useinkaan suurta merkitystä. Lue koko artikkeli tästä linkistä!

01/2014 Poolian asiakaspalautteet 2013

Vuoden 2013 asiakaspalautteemme yhteenvedon mukaan Poolia sai palveluilleen hyvän yleisarvosanan 4,3 (skaala 1-5). Parhaat asiakaspalautteet saimme yhteistyön sujuvuudesta yhteyshenkilömme kanssa (4,6). Eniten parannettavaa olisi rekrytoitujen henkilöiden käsityksessä hakemaansa tehtävää ja yritystä kohtaan (4.0). Onkin erittäin tärkeää, että tehtäväkuvaus ja yrityskulttuuri avataan kunnolla rekrytointiprosessin aikana.

05/2013 Poolian palkkatutkimus 2013 on valmistunut.

Keväällä tehdyn tutkimuksen tarkoituksena on kartoittaa Poolian työnhakijoiden nykyistä palkkatasoa ja verrata sitä heidän koulutukseensa ja työkokemukseensa sekä työnhaussa käytettävään palkkapyyntöön. Palkkatutkimus toteutettiin web-kyselylomakkeella. Vastauksia saapui vastausaikana 29.4.-13.5.2013 yhteensä 498 kappaletta.

Poolian palkkatutkimus 2013

05/2013 Poolialle jälleen korkein AAA-luottoluokitus vuonna 2013!

Suomalaisyrityksistä vain 3,86 prosenttia kuuluu korkeimpaan luottoluokkaan AAA. Poolia Suomi Oy on yksi niistä. Vaatimuksena korkeimpaan luottoluokkaan pääsemiselle ovat mm. keskimääräistä huomattavasti paremmat talouden tunnusluvut, positiivinen tausta ja maksukäyttäytyminen sekä riittävä toiminnan volyymi.

03/2013 Poolian mediakysely 2013 on valmistunut. 

Tutkimme työnhakijoidemme mediakäyttäytymistä, jotta voisimme palvella hakijoitamme entistäkin paremmin. Mediakysely toteutettiin web-kyselylomakkeella. Vastauksia saapui vastausaikana 28.2.-4.3.2013 yhteensä 591 kappaletta. Kyselyssä korostui entisestään sähköisten hakukanavien käyttö työnhaussa. Yhteensä 15 % vastaajista mainitsi tärkeimmäksi verkkopalveluksi rekrytointiyritysten kotisivut. Ylivoimaisesti tärkein printtijulkaisu oli odotettavasti Helsingin Sanomien työpaikkaliite. Vastaajista 60 % oli yli 35-vuotiaita ja 88 % koulutukseltaan vähintään opistotason suorittaneita. Lisätietoja kyselystä antaa Poolia Suomi Oy:ssä Jose Majanen, jose.majanen@poolia.fi  

11/2012 Poolian hakijatutkimus on valmistunut.

Tutkimme hakijoiden kiinnostuksia ja käyttäytymistä työmarkkinoilla. Hakijatutkimus tehtiin web-kyselylomakkeella. Vastauksia saapui vastausaikana 23.10.-4.11.2012 yhteensä 494 kappaletta.

Poolian hakijatutkimus 2012

08/2012 Poolian palkkatutkimus 2012 on valmistunut.

Keväällä tehdyn tutkimuksen tarkoituksena on kartoittaa Poolian työnhakijoiden nykyistä palkkatasoa ja verrata sitä heidän koulutukseensa ja työkokemukseensa sekä työnhaussa käytettävään palkkapyyntöön. Palkkatutkimus toteutettiin web-kyselylomakkeella. Vastauksia saapui vastausaikana 24.4.-13.5.2012 yhteensä 655 kappaletta.

Poolian palkkatutkimus 2012

06/2012 Poolialle jälleen korkein AAA-luottoluokitus vuonna 2012!

aaaSuomalaisyrityksistä 3,7 prosenttia kuuluu korkeimpaan luottoluokkaan AAA. Poolia Suomi Oy on yksi niistä. Vaatimuksena korkeimpaan luottoluokkaan pääsemiselle ovat mm. keskimääräistä huomattavasti paremmat talouden tunnusluvut, positiivinen tausta ja maksukäyttäytyminen sekä riittävä toiminnan volyymi.

 

05/2012 Taloussanomat: Miksei työpaikkailmoituksissa kerrota palkkaa?

Palkkasalaisuus istuu suomalaisissa syvällä. Sitä ei raoteta varsinkaan yritysten työpaikkailmoituksissa. 

Lue lisää! 

10/2011 Poolian palkkatutkimus 2011 on valmistunut.

Syksyllä tehdyn tutkimuksen tarkoituksena on kartoittaa Poolian työnhakijoiden nykyistä palkkatasoa ja verrata sitä heidän koulutukseensa ja työkokemukseensa sekä työnhaussa käytettävään palkkapyyntöön. Palkkatutkimus toteutettiin web-kyselylomakkeella. Vastauksia saapui vastausaikana 7.9.2011-18.9.2011 yhteensä 924 kappaletta.

Poolian palkkatutkimus 2011

8/2011 Poolialle jälleen korkein AAA-luottoluokitus vuonna 2011!

Suomalaisyrityksistä 4,3 prosenttia kuuluu korkeimpaan luottoluokkaan AAA. Poolia Suomi Oy on yksi niistä. Vaatimuksena korkeimpaan luottoluokkaan pääsemiselle ovat mm. keskimääräistä huomattavasti paremmat talouden tunnusluvut, positiivinen tausta ja maksukäyttäytyminen sekä riittävä toiminnan volyymi.

04/2011 Poolian hakijatutkimus on valmistunut.

Tutkimme hakijoiden kiinnostuksia ja käyttäytymistä työmarkkinoilla. Vuonna 2011 hakijatutkimus tehtiin web-kyselylomakkeella. Vastauksia saapui vastausaikana 2.3.-15.3.2011 yhteensä 620 kappaletta.

Poolian hakijatutkimus 2011

09/2010 Taloussanomat: Paljonko voin pyytää palkkaa? 6 540 euroa?


Oletko hakemassa töitä, mutta et tiedä paljonko palkkaa kannattaisi pyytää? Tuore palkkatutkimus paljastaa, miten tilitoiveet toteutuvat työmaailmassa. Katso listasta 28 ammattinimikkeen toteutunut palkkataso ja sitä edeltänyt keskimääräinen palkkatoivomus.
>>>Lue lisää

06/2010 Tutkimus: Valinnanvapaus ja joustavuus vuokratyön valtteina


Henkilöstöpalveluyritysten Liiton tutkimuksen mukaan enemmistö vuokratyöntekijöistä arvostaa koko ajan enemmän valinnanvapautta työn ja työaikojen suhteen. Vuokratyöntekijät kokevat työllistyvänsä hyvin alan yritysten kautta myös taantuman aikana. Tutkimuksesta näkyy selkeästi, että tyytyväisyys työn sisältöön kehittyy myönteisesti. Tutkimuksen mukaan enemmistö työntekijöistä arvostaa vuokratyön vapautta ja monipuolisuutta. Monet haluavat nähdä erilaisia työpaikkoja ja saada monipuolista työkokemusta eri aloilta.
>>>Lue lisää 

Laadukasta rekrytointia vuodesta 1989 +358-20-7290830 info@poolia.fi