Poolia konserni

Poolia on henkilöstö- ja rekrytointialan yhtiö. Näemme itsemme mielummin osaamisen löytämisen ja yhdistämisen asiantuntijoina. Koska muutoksen tekevät aina ihmiset ja yksilöt ovat niitä, jotka saavat aikaan tulosta uskomme, että oikeat henkilöt oikeassa paikassa rakentavat menestyviä yrityksiä.

Poolia – konserni toimii Ruotsissa, Norjassa, Saksassa ja Suomessa. Noudatamme kaikkia lakeja, asetuksia ja muita vaatimuksia, jotka koskevat toimintaamme maissa joissa toimimme. Valtuutuksemme ja sertifiointimme ovat tärkeitä toiminnallemme, jotta voimme varmistaa työmme laadun ja kehittää liiketoimintaamme jatkuvasti – tavoitteena olla alan paras työnantaja.

Yhtiön menestys perustuu siihen, että haluamme ylläpitää korkeaa laatua ja olemme erikoistuneet pätevän henkilöstön tilapäiseen sekä pysyvään rekrytointiin painopistealueillamme: Talous ja kirjanpito, Rahoituspalvelut, Henkilöstöhallinto, Myynti ja markkinointi, IT ja tekniikka, Toimistotuki sekä Johtajat. Näillä alueilla työllistämme kaikille tasoille: avustajia ja virkailijoita, keskijohtajia ja asiantuntijoita sekä ylemmän tason johtajia. Näitä alueita täydentää myös urakehitys- ja uudelleensijoittamispalvelut.

Poolia suorittaa henkilöstövuokraus- ja rekrytointitoimeksiantoja kaikentyyppisille organisaatioille. Asiakasyrityksemme sisältävät joitakin Euroopan houkuttelevimmista työpaikoista, mikä tarkoittaa sitä, että meillä on terve virta päteviä hakijoita, jotka kaikki etsivät unelmatehtäväänsä.

Poolia on perustettu vuonna 1989. Olemme HPL:n jäsen ja OMX-pörssinoteerattu yhtiö.

POOLIAN HISTORIA

Poolia on käynyt läpi monia vaiheita yrityksen historiassa – nopea kasvu 1990-luvulla, laskusuhdanne ja takaisin hyvään kasvuun muutaman vuoden aikana. Vahva yrityskulttuurimme ja perusarvomme ovat kuitenkin kestäneet kaikki nämä vuodet. Meillä on tahtoa ottaa vastuuta, tehdä asioita täydellä sydämmellä ja intohimoisesti sekä ympäristö, jossa kaikki kokevat olevansa ainutlaatuisia ja tärkeitä. Näitä arvojamme noudatamme kaikissa kokouksissa, liikesuhteissa sekä yritystilaisuuksissa.

Jos olet tavannut jonkun Pooliasta, ymmärrät mitä tarkoitan.

Seuraavassa joitakin tärkeimpiä virstanpylväitä Poolian historiasta.

1989: Björn Örås perustaa Ekonompoolenin Tukholmassa.

1992: Uusi laki Ruotsissa vapauttaa henkilöstövuokrauksen.

1996: Björn Öråsista tulee ainoa omistaja. Yritys omaksuu uuden strategian, se haluaa tulla täyden valikoiman toimittajaksi henkilöstövuokrauksen alalla.

1999: Poolia listattiin pörssissä ja sen liiketoiminta-alue Juridik oli ensimmäinen Ruotsissa.

2000: Neljä uutta liiketoiminta-aluetta perustetaan: Pankki & Finanssi, Pedagogiikka, Henkilöstö & Palkka sekä Lääkkeet. Pooliasta tulee Ruotsin toiseksi nopeimmin kasvava yritys ja Ruotsin kolmanneksi suurin henkilöstövuokrausyritys. Toimintaa laajennettiin Tanskaan ja Suomeen.

2001: Comtence Sköterskejouren osto, jota seurasi Poolia Vårdin perustaminen. A&Z:n osto käynnisti toiminnan Saksassa. Päätös orgaanisen toiminnan aloittamisesta Norjan Oslossa. Henkilövuokrausmarkkinat heikkenivät ja Poolian kannattavuus laski.

2002: Uusi strategia — keskittyminen päteviin palveluihin tavaramerkillä Poolia Professionals. Palvelut Lager & Industri siirretään erilliseen tytäryhtiöön Uniflexiin. Poolia Vård aloittaa toimintansa Norjassa.

2004: Poolian tulos kääntyy voiton puolelle. Brittiläisen Parker Bridgen osto, jolla on toimipaikka Lontoossa ja Edinburghissa. Uniflex jaetaan osakkeenomistajille ja noteerataan pörssissä.

2007: Poolia Vård ja Poolia Doctor lanseerataan omalla tuotemerkillä Dedicare.

2009: Haastavat markkinat ja kysynnän lasku muodostivat suuria vaatimuksia tehostamiselle ja kustannustietoisuudelle. Kasvu jatkuu tytäryhtiössä Dedicare.

2010: Suhdanteet alkavat kääntyä ja Poolia lanseeraa laatuleiman, Poolia Quality, joka ilmaisee kunnianhimoisuuttamme pyrkiä jatkuvasti saavuttamaan lisäarvoa ja turvallisuutta asiakkaillemme.

2011: Dedicare jaetaan osakkeenomistajille ja noteerataan pörssissä. Poolia laajentaa Norlantiin ja avaa konttorin Sundsvallissa ja Uumajassa. Muodostetaan uusi liiketoiminta-ala Poolia Executive Search.

2013: Poolian strategiassa keskitytään ydintoimintaan: pätevien toimihenkilöiden vuokraaminen ja rekrytointi. Keskittyminen myyntiin ja henkilöstön kehittämiseen.

2014: Vuodelle tyypillistä on ollut toiminnan muuttaminen ja muuntaminen, jossa on keskitytty myyntiin ja markkinointiin.

2015: Sijoittaminen kannattavuuden parantamiseen, strategia- ja organisaation kehittämiseen sekä myyntiin alkaa tuottaa tuloksia. Joblinkin osto, toimipaikka Malmössä.

2016: Liiketulos lähenee yrityksen pitkän aikavälin tavoitetta.

2017: Poolia Sverige ja Poolia Suomi parantavat kannattavuuttaan huomattavasti. Poolia Saksassa jatkaa kasvuaan.

2018: Poolia ja Uniflex yhdistyvät ja kuuluvat nyt samaan konserniin. 

2020: Danir Resources AB ostaa Öråsin perheen osakkeet yrityksestä ja tulee siten uudeksi pääomistajaksi. Lars Kry ja Martin Hansson Danir Resourcesista ottavat paikan Poolia AB:n hallituksessa. 

2022: Poolia ostaa HR-Tech -alan yritys Roi Rekrytering Ab:n ja sen rekrytointialusta Workspace Recruitin. 

2022: Poolian uusin yritysosto QRIOS tarjoaa konsultointipalveluita ja rekrytointia IT-, biotieteiden ja tekniikan aloilla. 

2022: Poolia AB (publ) myy saksalaisen tytäryhtiönsä.

 

Poolia tänään

Katso konsernin avainluvut Poolia Ruotsin sivuilta.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Ajankohtaista

Mitä työmarkkinoilla tapahtuu? Katso Poolian uutiset, artikkelit ja tiedoitteet, niin pysyt muutoksessa mukana.

Poolia

Poolian liikeidea on välittää yrityksille ja organisaatioille työvoimaa, joka vastaa heidän tarvettaan joko väliaikaisesti tai pysyvästi. Toimialamme kattaa kaiken taloushallinnon, toimiston, HR:n ja IT:n väliltä.

Yhteystiedot

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä! Meillä on vankka asiantuntemus henkilöstön rekrytoinnin ja vuokraamisen osalta erityisesti talouden, hallinnon ja IT:n-aloilla. Poolialta löydät parhaat työntekijät sekä parhaat työtehtävät – me myös varmistamme, että nämä kohtaavat toisensa ja liitämme oikeat ehdokkaat oikeisiin työtehtäviin.