Helsinki

Solution Architect

Etsimme vakituista ratkaisuarkkitehtia vahvistamaan pohjoismaista Business Technology -tiimiämme. St1:n visio on olla johtava CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Tavoitteenamme on kehittää ja kaupallistaa toimivia ja ympäristön kannalta kestäviä ratkaisuja sekä toimittaa näitä ratkaisuja asiakkaille kannattavasti. Digitaalisten ratkaisuiden rooli tässä kehityksessä ja laajemmin koko energiamurroksessa on keskeinen.

Business Technology -tiimissä tavoitteenamme on suunnitella kestävää kokonaisarkkitehtuuria, jossa huomioidaan ihmiset, toimintatavat ja teknologiat, ja joka auttaa yritystä myös tulevissa muutoksissa. Ratkaisuarkkitehtina pääset suunnittelemaan St1:n nykyisen ja tulevan liiketoiminnan kannalta keskeisimpiä IT-ratkaisuita sekä halutessasi myös laajempia tavoitearkkitehtuurikokonaisuuksia. Tätä työtä varten käytössämme ovat tuoreimmat suunnittelutavat ja teknologiat, mutta roolissasi pääset halutessasi myös vaikuttamaan näihin.

Valmiiden ohjelmistoratkaisuiden lisäksi hyödynnämme laajasti mikropalveluita osana kokonaisarkkitehtuuriamme. Mikropalvelut muodostavat liiketoimintaamme mallintavan palvelukerroksen, jonka päälle voimme ketterästi kehittää uusia loppukäyttäjäpalveluita kuten digitaaliset asiakaskanavamme sekä verkossa että mobiilissa. Uusien mikropalveluratkaisuiden suunnittelu strategisesti merkittäville liiketoiminta-alueille onkin yksi tehtävistäsi. Tässä työssä auttaa esimerkiksi API first- ja Domain-driven design -ajattelun, sekä Hexagonal-arkkitehtuurin ja SOLID-periaatteiden tunteminen.

Uudet ratkaisumme toimivat jo sujuvasti monipilviympäristössä. Myös monet meidän ydinjärjestelmistämme kuten toiminnanohjaus (ERP) ja asiakkuudenhallinta (CRM) ovat pilvipohjaisia. Ne on integroitu osaksi isompaa digitaalista IT-ympäristöämme perinteisempien integraatioiden lisäksi kehittyneemmillä API- ja tapahtumapohjaisilla ratkaisuilla.

Olemme tämän kokonaisuuden osalta vasta päässeet alkuun ja tarvitsemmekin sinun apuasi ja näkemystäsi matkan vauhdittamiseksi. Toivomme, että sinulla on jo kokemusta mikropalveluarkkitehtuurien suunnittelusta, pilvipalveluista ja -teknologioista, API-hallinnasta sekä erilaisista arkkitehtuurin suunnittelumalleista ja -periaatteista. Kaikki ohjelmistotuotannollinen osaaminen lasketaan vahvaksi eduksi.

Olit sitten kokenut ratkaisuarkkitehti tai esimerkiksi ohjelmistokehityksen tehtävissä ansioitunut ohjelmistotuotannon ammattilainen, joka haluaa jatkossa suunnitella ratkaisuja yksittäisiä järjestelmiä laajemmissa kokonaisuuksissa, voit olla juuri etsimämme henkilö.

Työnkuvaus

Ratkaisuarkkitehtina pääset

 • Hyödyntämään osaamistasi arkkitehtuurin suunnitteluperiaatteiden ja teknologioiden osalta, miettiessäsi käytännössä meidän liiketoimintatarpeidemme muuttamista IT-ratkaisuiksi.
 • Työskentelemään sekä kokonaan uuden liiketoimintakehityksen parissa että myös nykyisten järjestelmien uusinta- ja yhtenäistämistarpeiden kanssa.
 • Fasilitoimaan yhteistyötä erilaisten sidosryhmien välillä.
 • Auttamaan projekteja löytämään oikeat IT-ratkaisut yhdessä muiden arkkitehtien ja toimittajien kehitystiimien kanssa.
 • Auttamaan yritystasolla käytettävien uusien teknologioiden valinnoissa.
 • Määrittämään ja viestimään parhaita käytäntöjä ja toimintatapoja.

Olet vastuussa

 • Liiketoimintatarpeiden ja vaatimusten ymmärtämisestä.
 • Eri sidosryhmät ja kokonaisarkkitehtuurin tavoitteet tyydyttävien sekä liiketoiminta-arvoa tuottavien ratkaisujen ehdottamisesta ja suunnittelusta.
 • Kehitysprojektien tukemisesta siten, että suunnitellut ratkaisut tulevat onnistuneesti toteutettua yli komponentti-, järjestelmä- ja teknologiarajojen.

Avaintekijät onnistumiseen

 • Olet aidosti innostunut IT-arkkitehtuurista ja siihen liittyvistä menetelmistä, viitekehyksistä ja periaatteista.
 • Haluat ottaa vastuuta asioista, olet järjestelmällinen ja motivoitunut.
 • Olet ratkaisukeskeinen ja sinulla on hyvät kommunikaatio- ja yhteistyötaidot sekä englanniksi että suomeksi.
 • Sinulla on laaja tekninen ja teknologinen ymmärrys ja ennen kaikkea kiinnostus oppia lisää, mihin voi sisältyä esimerkiksi eri pilviympäristöt ja -teknologiat, mikropalvelut ja niihin liittyvät ohjelmointikielet ja -ympäristöt, web- ja mobiiliteknologiat, erilaiset SQL- ja NoSQL-tietokannat, muut tiedonhallintaratkaisut ja -teknologiat, API-gateway, iPaaS- ja ESB-ratkaisut, AI- ja ML-ratkaisut, Industrial IoT-teknologiat ja -ratkaisut tai DevSecOps-teknologiat ja -ratkaisut.

Tarjoamme sinulle

 • Ratkaisuarkkitehtina sinulla on mahdollisuus suunnitella St1:n liiketoiminnan kehittymisen kannalta merkittäviä IT-ratkaisuja ja nähdä suunnitelmiesi toteutuminen. Meillä jokainen yksilö on tärkeä ja pääsee mukaan yrityksen kannalta merkittäviin projekteihin.
 • Käytännön oppia arkkitehtuuri- ja teknologiaratkaisuista eri liiketoiminta-alueille. Meillä työ ei käy tylsäksi, vaan kulman takana odottaa aina uusi liiketoimintatarve, teknologiaselvitys tai projekti, jossa voit auttaa ratkaisuarkkitehtuuritaidoillasi.
 • Hyvät kehittymismahdollisuudet sekä IT-arkkitehtina että halutessasi myös laajemmin yrityksen tietohallinnon monipuolisissa tehtävissä.
 • Pohjoismaisen työyhteisön ja mahdollisuuden työskennellä kansainvälisessä ympäristössä.

Lisätietoja

Paikka on vakituinen ja sijaitsee Helsingissä. Työ alkaa sopimuksen mukaan mutta toivomme, että haet tehtävää mahdollisimman pian sillä, käsittelemme hakemuksia jatkuvasti. Jos sinulla on kysymyksiä roolista tai rekrytointiprosessista, ole yhteydessä Pooliaan: Sanna Majava, sanna@poolia.fi / 020 7290 838 tai Janette Andersson, janette@poolia.fi / 020 7290 839.

Huom! Hakemalla tätä paikkaa annat luvan tietosuoja- ja rekisteriselosteemme mukaiseen tietojesi säilyttämiseen ja käyttöön. 

Meistä

St1 on pohjoismainen energiakonserni, jonka visiona on olla johtava CO2-hyvän energian valmistaja ja myyjä. Konserni tutkii ja kehittää taloudellisesti kannattavia ja ympäristön kannalta kestäviä energiaratkaisuja. St1 keskittyy polttonesteiden markkinointiin, öljynjalostukseen sekä uusiutuvan energian ratkaisuihin, kuten jätepohjaisiin edistyneisiin etanolipolttonesteisiin ja teolliseen tuulivoimaan. Konsernilla on kaikkiaan 1250 St1- ja Shell-huoltoasemaa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. St1:n pääkonttori on Helsingissä ja sen palveluksessa on n. 1200 henkilöä. www.st1.com

Sijainti
Helsinki
Työsuhteen tyyppi
Vakituinen
Ilmoitus jätetty
30.03.2022
Viitenumero
6233454
Yhteyshenkilö

Janette Andersson

janette@poolia.fi

p. +358 20 7290 839