Vinkkejä työnhakuun

Me Pooliassa olemme tietoisia työmarkkinoiden tiukasta kilpailutilanteesta ja siitä, että tavoitteen saavuttaminen vaatii aikaa ja vaivaa. Oikeat työnhakuvälineet ovat tärkeitä. Olemme sen vuoksi keränneet sivustoon tietoja, joiden uskomme auttavan sinua työpaikan löytämisessä.

Suunnittele koko prosessi ennen työnhaun aloittamista ja mieti, mitä osaat ja mihin suuntaan olet matkalla. Onko suunta haluamasi? Kirjoita sen jälkeen CV ja työhakemus. Tavoitteena on kirjoittaa CV, joka tekee sinulle oikeutta, sekä yksilöllinen työhakemus, joka kiinnittää rekrytoijan huomion. Työhaastattelut ovat useimmille jännittävä paikka. Mihin sinun on kiinnitettävä huomiota ennen haastattelua, haastattelun aikana ja sen jälkeen?

Rekrytoijan viisi parasta vihjettä

1. Valmistaudu hyvin. Hankkimalla työpaikasta etukäteen mahdollisimman paljon tietoja voit tehdä hyvän vaikutuksen. Esitä kysymyksiä. Vaikutat silloin kiinnostuneelta ja opit lisäksi enemmän.

2. Ole mahdollisimman rehellinen. Rehellisyydestä hyötyvät sekä sinä itse että tuleva työnantajasi. Kerro kielteisistä kokemuksistasi myönteiseen sävyyn. Kerro, mitä olet oppinut mahdollisista takaiskuista.

3. Älä puhu pahaa aiemmista työnantajista. Sano mieluummin esim. että "olimme esimieheni kanssa eri mieltä".

4. Varaudu esittämään muutama esimerkki vastauksena kysymykseen kielteisistä puolistasi. Älä käytä onttoja fraaseja, kuten "olen kärsimätön ja kunnianhimoinen". Ole myös tässä asiassa rehellinen.

5. Huoliteltu pukeutuminen ilmaisee, että olet miettinyt vaatetusta ennen haastattelua.

Laadukasta rekrytointia vuodesta 1989 +358-20-7290830 info@poolia.fi