Vinkkejä työhakemuksen kirjoittamiseen

Työhakemuksessa esittelet itsesi tulevalle työnantajalle. Työhakemus heijastaa persoonaasi ja täydentää CV:tä antamalla yksityiskohtaisen kuvan sinusta. Työhakemuksen tarkoituksena (aivan kuten CV:n) on kertoa, kuka olet, herättää kiinnostusta ja auttaa sinua saamaan kutsun haastatteluun.

Herätä lukijan kiinnostus jo työhakemuksen ensimmäisillä lauseilla. Markkinoi itseäsi ja kerro, miksi juuri sinä olet oikea henkilö tähän työhön. Kerro muutamalla lyhyellä lauseella ominaisuuksistasi ja asioista, jotka ovat tärkeitä haettavassa tehtävässä.

Työhakemuksen on oltava selkeä ja helppolukuinen ja syy kyseisen työn hakemiseen on ilmoitettava selvästi. Sisällön on oltava monipuolinen, mutta sanamuodon yksinkertainen. Painota työhakemuksen kirjoittamisessa vastaanottajan näkökulmaa - tärkeää ei ole se, mitä haluat kertoa, vaan se, mitä lukija haluaa tietää. On parempi kirjoittaa, että "huomasin yrityksenne kotisivuilta, että aiotte laajentua XX:ään, minkä vuoksi uskon kokemukseni YY:stä olevan hyödyksi" kuin kirjoittaa, että "olen aina unelmoinut työskentelystä XX-alalla".

Pyydä jotakuta toista lukemaan työhakemuksesi läpi ja tarkastelemaan sitä työnantajan näkökulmasta, ennen kuin lähetät CV:n ja työhakemuksen.

Viisi vinkkiä hyvän työhakemuksen kirjoittamiseen
1. Työhakemuksen on oltava hyvin muotoiltu ja lyhyt, enintään sivun pituinen.
2. Älä toista CV:tä työhakemuksessasi.
3. Kirjoita työhakemus pitämällä työnantajan näkökulmaa lähtökohtana - tärkeää ei ole se, miksi sinä haluat työn, vaan se, miksi työnantaja haluaa sinut.
4. Tutki ilmoituksen tai yrityksen kotisivujen tyyliä ja yritä saavuttaa sama tyyli hakemuksessa hyvin valittujen avainsanojen avulla.
5. Osoita, että tiedät jo paljon yrityksestä. Se kertoo kiinnostuksestasi ja motivaatiostasi.

Laadukasta rekrytointia vuodesta 1989 +358-20-7290830 info@poolia.fi