14.01.2021

Kuinka huomioida ergonomia etätöissä?

Etätyösuositukset ovat jatkuneet odotettua pidempään ja monella on erilaisia jumeja ja kipuja niska-hartiaseudun ja alaselän alueella. Vaikka sinulla ei olisikaan käytössäsi säädettävää työpöytää tai toimistotuolia, voit muutamalla niksillä parantaa hyvinvointiasi.

Neljä vinkkiä parempaan etätyöpäivään ja ergonomiaan

 1. Käytä tyynyjä
  Aseta tyyny selkäsi taakse tukemaan asentoasi. Voit käyttää tyynyä sekä keittiönpöydän ääressä, että sohvalla istuessasi. Sohvalla ollessasi voit laittaa tyynyn myös läppärin alle. Tärkeintä on, että sinulla on mukava ja rento asento, jossa sinun ei tarvitse liikaa kannatella kehoasi!
 2. Pidä ryhti suorana
  Kun istut pöydän ääressä, muista pitää ryhti suorassa ja huomioi myös jalkojen asento – mikäli tuoli on sinulle liian korkea, laita joku laatikko tms. jalkojesi alle korokkeeksi. Ryhti suoristuu kuin itsestään myös seisomalla – tee seisomatyöpiste asettamalla läppäri vaikkapa korkean lipaston päälle tai käytä korona-ajan klassikkoa ja nosta tietokoneesi tuolille keittiönpöydän päälle.
 3. Pidä mikrotaukoja
  Etätöissä työn tauotus usein unohtuu. Keho ja mieli voivat paremmin, jos tauotat työtäsi! Aloita päiväsi reippailemalla korttelin ympäri ja piipahda ulkona myös kesken työpäivää, esim. lounastauolla. Jo viisi minuuttia ulkona riittää! YouTube on pullollaan erilaisia taukojumppaohjeita – venyttele ja pumppaa verenkiertosi ja lihastesi aineenvaihdunta liikkeelle! Kokeile esim. Yoga With Adriene -kanavan joogaharjoituksia. Muista myös säännöllisesti nostaa katseesi pois ruudulta ja pidä huolta hyvästä valaistuksesta.
 4. Ajattele boksin ulkopuolelta
  Staattinen paikallaan istuminen tekee hallaa hyvinvoinnille. Voisiko kokoukset siirtää ulos? Teams ja muut digitaaliset välineet toimivat puhelimessasi, joten miksipä ette pitäisi tiimipalavereita ulkona reippaillen, kukin omalla tahollaan? Kävely- tai taukojumppapalaverit nostavat energiatasoasi ja vähentävät kehosi jumeja.

Mukavaa etätyöpäivää!

@Milla Rimpiläinen, markkinointivastaava

Uusimmat työpaikat

Projektipäällikkö

Helsinki
Julkaistu 23.05.2024

Kirjanpitäjä

Helsinki
Julkaistu 21.05.2024

Myynti- / avainasiakkuuspäällikkö

Oulu
Julkaistu 20.05.2024
Katso kaikki avoimet työpaikat