Poolia

Poolian liikeidea on välittää yrityksille ja organisaatioille työvoimaa, joka vastaa heidän tarvettaan joko väliaikaisesti tai pysyvästi. Toimialamme kattaa kaiken taloushallinnon, toimiston, HR:n ja IT:n väliltä.

Vahvuutemme

Poolia on 30 vuoden ajan keskittynyt yhteen asiaan: löytäämään päteviä työntekijöitä toimihenkilöalalle. Kyseinen rajoitus on vahvuutemme, jonka ansiosta meillä on nyt laaja kokemus erilaisilta erikoisaloilta. Ymmärrämme yrityksiä, niiden liiketoimintaehtoja ja mitä henkilöiltä vaaditaan. Laadunvarmistusprosessilla, johtavilla digitaalisilla työkaluilla ja uniikilla valintafilosofiallamme toimitamme, mitä olemme luvanneet. Huipputason rekrytointia.

Filosofiamme

Hakijan CV on tärkeä, mutta ei ratkaise kaikkea. Poolian valintafilosofiassa otetaan CV:n lisäksi huomioon useita muita seikkoja. Tiedämme tilanneyhteyden olevan ratkaiseva siihen nähden, kuinka hyvin henkilö suorittaa työnsä. Sen vuoksi teemme useita testejä. Otamme selville, kuinka motivoitunut ja kunnianhimoinen henkilö on. Löydämme persoonallisuuden, joka parhaiten vastaa työlle asetettuja edellytyksiä. Kokonaiskuvan ollessa valmis, emme vain ehdota sopivaa henkilöä, vaan tarjoamme oikean henkilön.

Visiomme

Worklife of tomorrow

Missiomme

Autamme yrityksiä ja organisaatioita rekrytoimaan työvoimaa, joka vastaa heidän ammattitaitoisen henkilöstönsä tarvetta. Osaamista, joka lisää asiakkaidemme menestystä.

Periaatteemme

Poolian periatteet heijastavat tapaamme olla – yrityskulttuuriamme. Toimimalla aina periaatteemme mukaan asiakkaat, työnhakijat ja muut sidosryhmät ymmärtävät, keitä me olemme ja mikä on meille tärkeää.

Tarinamme

Vuonna 1989 Björn Örås perusti Ekonompoolen Tukholmassa. Kolme vuotta myöhemmin voimaan tuli laki, joka vapautti henkilöstövuokrauksen. Vuotta myöhemmin myös rekrytointimarkkinat vapautettiin, ja Björn Örås perusti Teknikpoolen. Yritykset kasvoivat ja vuonna 1997 tehtiin strateginen päätös, Ekonompooleniin ja Teknikpooleniin lisättiin muitakin ammattiryhmiä. Ajatuksena oli luoda kaiken kattava toimittaja henkilöstövuokrauksen alalla.

Yritykset yhdistettiin ja nimeksi valittiin Poolia ja samalla saatiin mukaan Kontorsvikarien, jonka nimeksi valittiin Poolia Kontor. Vuonna 1999 Poolia listattiin pörssiin ja samana vuonna luotiin liiketoiminta-ala Juridik, jonka ansiosta Poolia oli ensimmäinen Ruotsissa, joka välitti juristien rekrytointia ja henkilöstövuokrausta.

Strategia oli onnistunut, ja vuonna 2000 Poolia oli Ruotsin nopeimmin kasvava yritys ja maan kolmanneksi suurin työvoimavuokrausyritys. Samalla toimintaa laajennettiin Tanskaan ja Suomeen. Laajeneminen jatkui seuraavana vuonna Poolian ottaessa haltuunsa Competence Sköterskejouren, jonka nimeksi valittiin Poolia Vård. Samanaikaisesti Poolia hankki jalansijan Saksassa ostamalla yrityksen A&Z.

Vuonna 2002 markkinat olivat epävakaat internet-kuplan puhkeamisen vuoksi. Laadittiin uusi strategia, jonka mukaan yritys palasi ydintoimintaansa. Poolia keskittyy ainoastaan yrityksen ytimeen: ammattitaitoisten toimihenkilöiden rekrytointiin ja henkilöstövuokraukseen. Muuta toimintaa, etenkin varasto- ja teollisuusalaa varten perustettiin oma yritys Uniflex. Poolia Vård ja Poolia Doktor muodostivat myös oman yrityksen, Dedicaren.

Kummatkin yritykset jaettiin myöhemmin osakkeenomistajille. Keskittämisen myötä perustettiin myös Poolia Executive Search vuonna 2011 samaan aikaan, kun Uumaja ja Sundsvall saivat oman konttorin.

Vuonna 2018 Poolia ja Uniflex yhdistettiin ja kuuluvat nyt samaan konserniin.

Nykyisin Poolia on alansa yksi pidetyimmistä ja tunnetuimmista tavaramerkeistä, sen liikevaihto on 600 miljoonaa Ruotsin kruunua ja sillä on 1 500 työntekijää neljässä maassa. Pelkästään Ruotsissa Poolia välittää vuosittain yli 1 000 rekrytointia ja 2 200 henkilöstövuokrausta.

Tarvitsetko apua? Soita Pooliaan!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Poolia konserni

Poolia on henkilöstö- ja rekrytointialan yhtiö. Näemme itsemme mielummin osaamisen löytämisen ja yhdistämisen asiantuntijoina. Koska muutoksen tekevät aina ihmiset ja yksilöt ovat niitä, jotka saavat aikaan tulosta uskomme, että oikeat henkilöt oikeassa paikassa rakentavat menestyviä yrityksiä.

Poolia

Poolian liikeidea on välittää yrityksille ja organisaatioille työvoimaa, joka vastaa heidän tarvettaan joko väliaikaisesti tai pysyvästi. Toimialamme kattaa kaiken taloushallinnon, toimiston, HR:n ja IT:n väliltä.

Poolia työpaikkana

Poolia vastaanottaa vuosittain tuhansia rekrytointi- ja vuokraustoimeksiantoja asiakkailtaan. Voit siis löytää unelmatyösi Poolian kautta!