Rekrytointi

Meille on tärkeää tarjota joustavia ratkaisuja, joiden lähtökohtana on sinun yrityksesi tilanne. Siksi voit valita, haluatko ostaa koko rekrytointiprosessin alusta loppuun, vai haluatko vain jonkin osan, kuten haastattelut. Sinun on myös mahdollista vuokrata hakija ensin tietyksi ajaksi, ennen kuin päätät palkata hänet, eli käyttää niin kutsuttua Try & Hire -ratkaisua.

Pooliassa asiantuntijat rekrytoivat asiantuntijoita. Voit keskittyä omaan ydinosaamiseesi ja luottaa siihen, että meidän avullamme rekrytointi hoituu sujuvasti ja laadukkaasti loppuun asti, huomioiden organisaatiosi ajankohtaiset tilanteen ja tarpeet. Huolellisesti tehty ja toivottuun lopputulokseen päättyvä rekrytointiprosessi vaatii aikaa ja resursseja, jotka on usein viisaampaa hankkia ulkopuolelta, rekrytointiin erikoistuneita asiantuntijoita hyödyntäen.

Tehosta yrityksen resurssien käyttöä ja ulkoista rekrytointi

Laadukas, parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen johtava rekrytointi vaatii kokemusta sekä laaja-alaista osaamista – kuten myös aikaa rekrytointiprosessin läpivientiin. Me Poolialla olemme vuosien saatossa erikoistuneet etsimään ja arvioimaan työntekijöitä lukuisilla eri toimialoilla. Asiantuntevat rekrytoijat etsivät, valitsevat ja haastattelevat sopivat hakijat, minkä jälkeen sopivimmat heistä esitellään asiakasyritykselle. Meidän erityisosaamistamme on asiakkaan tarpeen ja hakijan taitojen yhdistäminen, mikä takaa ammattitaitoisen, kustannustehokkaan ja loistavan lopputuloksen. Rekrytointi ja sitä edeltävä prosessi räätälöidään aina vastaamaan asiakkaan senhetkisiä tarpeita, ja vahvassa yhteistyössä toimiminen varmistaa, että löydämme juuri teille parhaiten soveltuvat osaajat työn luonteesta riippumatta. Verkostomme ja henkilöarvioinnin osaamisemme mahdollistaa rekrytoinnin myös vaativiin johto-, päällikkö- ja asiantuntijatason tehtäviin, joihin oikeiden henkilöiden löytäminen on usein haastavaa. Vaativiin tehtäviin voidaan perinteisen rekrytoinnin lisäksi hyödyntää myös suorahakua, jolla tavoitetaan jo valmiiksi vaaditulla tasolla työskentelevät henkilöt.

Nykyajan rekrytointiin ei enää riitä työpaikkailmoituksen luominen ja hakemusten läpikäynti, vaan todellisten osaajien tavoittaminen vaatii paljon muutakin. Rekrytointi on monen tekijän summa, jossa tärkeintä on löytää yritykselle paras mahdollinen tekijä, ja tekijälle paras mahdollinen työpaikka.

Kaikissa rekrytointia koskevissa kysymyksissä Sinua palvelevat Poolian rekrytointikonsultit. 

Rekrytoinnin palvelukokonaisuus

Laajimmillaan rekrytointipalvelu on kokonaisuus, joka kattaa kaikki prosessin vaiheet alkaen tarvekartoituksesta ja päättyen parhaiden ehdokkaiden esittelyyn. Ymmärrämme kuitenkin myös eri yritysten tarpeet ja muuttuvat tilanteet, joten muiden palveluidemme tapaan myös rekrytoinnit räätälöidään aina asiakasyritykselle sopivaksi. Kattavan kokonaisuuden sijaan voimme esimerkiksi hoitaa vain haastatteluvaiheen tai toteuttaa teidän valitsemien hakijoiden taustatietojen tarkistuksen, mikä on tärkeä hoitaa kunnolla varsinkin asiantuntijoiden tai johtotason henkilöiden rekrytoinnissa.

Rekrytointiprosessi Poolialla

Alla olevassa kuvaajassa esitämme koko rekrytointiprosessin, joka on hyvin monivaiheinen mutta asiakkaillemme vaivaton.

Mitä kaikkea rekrytointipalveluun kuuluu?

– Tarveanalyysi ja haetun profiilin kartoitus
– Työpaikkailmoitukset valikoiduissa medioissa sekä konsultointiapu soveltuvista medioista
– Perusteellinen haastatteluprosessi
– Haku Poolian kattavasta CV-tietokannasta
– Soveltuvuustestit, joilla voidaan arvioida mm. persoonallisuutta, lahjakkuutta, valmiuskykyä, motivaatiota
– Tarvittaessa laajempi hakijan taustatietojen tarkistus
– Useampi referenssitarkistus finalistiedokkaiden kohdalla
– Finalistikandidaattien esittely, vertailu ja suositukset

Tarvitsetko sittenkin vain määräaikaisesti lisäresursseja? Henkilöstövuokraus voisi sopia sinulle paremmin!

Rekrytointipalvelu on tarkoitettu työtehtäviin, joihin tarvitaan vakituinen työntekijä. Tarjoamamme henkilöstövuokraus vastaa paremmin tarpeisiisi silloin, kun yrityksen resurssitarpeet muuttuvat äkillisesti tai tarvitsette vain määräaikaista lisätyövoimaa esimerkiksi sesongin, projektin tai sijaisuuden ajaksi. Lue lisää henkilöstövuokrauksesta.

Esimiesten ja johdon rekrytointi

Usein esimiespestit ja johdon tehtävät täytetään yrityksen sisäisellä rekrytoinnilla ja ylennyksillä, jolloin työntekijä sekä hänen kykynsä tunnetaan jo hyvin. Mikäli näihin vaativiin tehtäviin kuitenkin tarvitaan täysin uusi rekrytointi, on todennäköisesti kannattavinta hyödyntää rekrytointikonsulttia apuna, sillä hyvän esimiehen ja johdon rekrytointi poikkeaa monella tavalla tavallisesta rekrytoinnista.

Hyvällä esihenkilöllä ja johdolla on suuri merkitys työyhteisöön, eikä paikkoja kannata täyttää kevyin perustein. Esihenkilöillä ja johdon henkilöillä on suora vaikutus muiden työntekijöiden toimintaan ja työssä viihtymiseen, jonka lisäksi he saattavat olla myös itseään ylemmän portaan alla osavastuussa yrityksen tuloksen toteutumisesta. Vastuu ja velvollisuudet vaativat henkilöltä paljon esimerkiksi itsevarmuutta, kykyä ja halua kehittyä, johtamistaitoja mutta myös ymmärrystä alaisten työtehtävistä.

On siis selvää, että esimiesten ja johdon rekrytointi sekä arviointi vaatii huolellisesti viilatun prosessin, sekä vahvaa ammattitaitoa tunnistaa toivotut ominaisuudet. Oman lisähaasteensa tehtävään tuo se, että korkeampiin tehtäviin harvoin tulee yhtä paljon hakemuksia, vaan toisinaan voi olla parempi kääntyä heti alussa suorahaun apuihin. Suorahakupalvelu on suunniteltu täsmällisesti vaativien rekrytointien toteutukseen ja näiden pätevien henkilöiden löytämiseen sekä tavoittamiseen.

Asiantuntijan rekrytointi

Kuten ylempiin tehtäviin, myös valmiiden asiantuntijoiden rekrytointi voi olla haastavaa. Asiantuntijatehtävät vaativat usein sekä alan koulutuksen, että runsasta kokemusta, jotta tehtävistä on mahdollista suoriutua itsenäisesti ja onnistuneesti. Usein rekrytoidaankin ns. junior-tason asiantuntijoita jotka sitten koulutetaan osaavammiksi, mutta toisinaan tarvitaan jo valmiita asiantuntijoita, tai jopa senior-tason osaajia.

Asiantuntijan rekrytoinnissa siis korostuu koulutuksen lisäksi myös kokemus, sillä asiantuntijatason osaaminen tulee vain ajan ja perehtymisen kautta. Me tunnemme useiden eri alojen sekä eri tehtävien vaatimukset, tiedämme mistä valmiita asiantuntijoita tavoittaa ja miten nämä asiantuntijat saadaan rekrytoitua uuteen yritykseen. Hiottu rekrytointiprosessi ja kokeneet rekrytoinnin ammattilaiset auttavat suodattamaan työhakemuksista, CV:stä ja haastatteluista juuri ne ominaisuudet, joilla saadaan tehtyä onnistunut asiantuntijan rekrytointi.

8 etua miksi valita ulkoinen rekrytointikumppani

Rekrytointi ja potentiaalisten hakijoiden tavoittaminen on muuttunut monin tavoin vuosien varrella ja siksi oikeiden tekijöiden löytäminen kumppanin avulla on kustannustehokasta ja säästää aikaasi. Näin tavoitat enemmän potentiaalisia työnhakijoita ja minimoit virherekrytoinnin riskit. Tässä vain muutamia etuja kun päätät valita rekrytointikumppanin! Koostimme sinulle blogiimme kahdeksan etua, miksi sinun kannattaa luottaa rekrytoinneissasi rekrytointikumppaniin.

Kuinka rekrytoija voi hyödyntää somea henkilöstöhauissaan?

Somen käyttö on yleisintä työnhaussa 25-34 vuotiailla ja käyttö myös korostuu vaativimmissa asiantuntija- ja esimiestehtävissä. Lue kokeneiden konsulttiemme vinkit somen käyttöön rekrytoidessasi uusia osaajia!

5 merkkiä siitä, että tarvitset apua rekrytointiin

On selvää, että kaikki eivät hallitse rekrytointia. Rekrytointi vaatii paitsi paljon tietoa ja osaamista, myös ennen kaikkea paljon aikaa. Tämän tarkistuslistan avulla voit selvittää, tarvitsetko apua rekrytointiin.

Asiakkaamme kertovat

Yhteistyö Poolian ja oman konsultin kanssa on ollut erittäin hyvää, olemme saaneet hyviä kandidaatteja, joista on ollut helppo tehdä valintoja. Olen ollut erityisen tyytyväinen työn laatuun ja hyviin ehdokkaisiin sekä konsulttiin, jonka kanssa on ollut todella miellyttävää tehdä töitä! – Jaana Eronen, Accountor Finago / Consulting Manager
Palvelu on ollut joustavaa ja nopeaa. Yhteistyö on sujunut mallikkaasti ilman turhaa hallinnointia ja Poolia on myös huolehtinut henkilöstöstään järjestämällä erilaisia tapahtumia. – Tiina Lankinen, CGI
Henkilöt suoriutuivat työtehtävistään hyvin. Yhteistyö Poolian kanssa on sujunut joustavasti, helposti ja hyvässä yhteistyössä!
Yhteyshenkilömme on huipputyyppi. Hänen kanssaan oli mukava asioida ja hän oli tavoitettavissa (jopa lomallaan)!
Saimme yhteyshenkilöltämme aivan erinomaista palvelua!
Poolia rekrytointikumppanina on vertaansa vailla. Olemme saaneet erittäin hyviä henkilöitä ja heitä on vakinaistettu projektin jälkeen. Tämä jo osaltaan kertoo Poolian vahvasta osaamisesta henkilöstöpalveluyrityksenä.
Todella ammattimaista työtä ja kaikki haastatellut kandidaatit ovat aina olleet sopivia. Kiitos!
Pooliasta on löytynyt parhaimmat ja osaavimmat ehdokkaat.
Poolia on palvelualtis, nopea ja ymmärtää yrityksemme hieman haastavaakin teknistä alaa. Poolia on myös antanut rehellistä ja suoraa palautetta sekä hyviä ehdokkaita.
Parasta Poolian kanssa työskentelyssä on mutkattomuus ja turhan byrokratian puuttuminen.
Pooliassa osataan kuunnella asiakasta ja ymmärtää sitä kautta yrityksemme tarpeet ja haasteet, se on luonut yhteistyöllemme ammattimaisen ja luottamuksellisen pohjan.

Tarvitsetko apua? Soita Pooliaan!

Haluatko rekrytoida tai vuokrata henkilöstöä? Onko sinulla kysyttävää Poolian työpaikoista? Ota rohkeasti yhteyttä! Me Pooliassa vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi myös sähköpostitse ja puhelimitse.