Vinkkejä työnhakuun

Varaa ennen työnhaun aloittamista aikaa jäsennellyn työnhakusuunnitelman luomiseen. Työnhaku on kokopäivätyötä, ja hyvä suunnittelu säästää aikaa pitkällä aikavälillä. Jaa aika sopivassa suhteessa työpaikkailmoitusten lukemisen, verkostoitumisen ja hakemusten kirjoittamisen välillä.

Päivitä ansioluettelosi ja työhakemuksesi sekä mieti valmiiksi mahdolliset suosittelijat.

Analysoi lähtötilanne

Ensimmäinen vaihe unelmatyön etsimisessä on pohtia, mihin suuntaan haluat siirtyä ja miten saavutat päämääräsi. Analysoimalla perusteellisesti osaamisesi, lähtötilanteen ja suunnan, johon olet matkalla, saat realistisen kuvan itsestäsi. Siitä on höytyä muissa työnhakuvaiheissa.

Kerro muille etsiväsi työtä

Henkilökohtaisista suhteista on usein paljon hyötyä uuden työn etsimisessä. Mahdollisemman monen tietäessä työnhaustasi mahdollisuutesi löytää unelmatyö paranevat. Yritä tunnistaa henkilöt, jotka ovat sinulle tuttuja, joilla on hyvät yhteydet ammattialallasi ja joiden uskot voivan antaa vinkin vapaasta työpaikasta. He voivat olla työtovereita, esimiehiäsi, ystäviä tai muita henkilöitä, joiden kanssa olet ollut tekemisissä opiskeluaikana tai työelämässä. Suhtaudu verkostoitumiseen luonnollisena yhteydenpitotapana, mutta älä ole liian tungetteleva. Kerro, että olet nyt uudessa elämänvaiheessa ja kiinnostunut kokeilemaan jotain uutta.

Verkostoituminen on yksi tapa solmia kontakteja työmarkkinoilla. Tavoitteena on samoin kuin henkilökohtaisissa kontakteissa tunnistaa henkilöt, joiden uskot voivan antaa vinkin avoimesta työpaikasta. Verkostoja on monenlaisia: osa on yleisiä ja osa ammattiin sidottuja.

Lisää tietosi CV-tietokantoihin

Yksi hyvä tapa löytää sopiva työ on varmistaa, että rekrytointiyritykset tietävät sinun hakevan työtä. Lisää CV:si usean eri rekrytointisivuston tietokantaan verkossa. Olet silloin yrityksen rekrytoijien käytettävissä, kun he etsivät asiakkaan toimeksiannosta sopivia ehdokkaita omista CV-tietokannoistaan. Muista päivittää tietojasi, mikäli niissä on tapahtunut muutoksia. Päivittämällä säännöllisesti profiiliasi osoitat samalla rekrytointiyritykselle, että etsit edelleen työtä aktiivisesti.

Joillakin rekrytointiyrityksillä on tietokannat, jotka ovat myös henkilöstöä etsivien asiakasyritysten käytettävissä. Selvitä sen vuoksi ennen CV:n rekisteröimistä tiedot, joita kaikki voivat tarkastella, ja tiedot, jotka voit työnhakijana halutessasi piilottaa.

Seuraa avoimia työpaikkoja

Seuraa myös muiden rekrytointiyritysten, sanomalehtien ja ammattilehtien kotisivuillaan julkaisemia osaamisalueesi työpaikkailmoituksia.

Onko sinulla mielessäsi yritys, jossa haluaisit työskennellä? Tarkista heidän kotisivuiltaan, onko siellä ilmoituksia vapaista työpaikoista. Ellei sinulle sopivia paikkoja ole avoinna, ota yhteyttä esim. henkilöstöosastoon, tai jätä avoin hakemus. 

Seuraa meitä Somessa!

Someen päivitämme tärppejä työpaikoistamme ja linkitämme työelämään liittyviä mielenkiintoisia artikkeleita, videoklippejä ja kuvia.

Tule mukaan seuraamaan meitä eri sosiaalisen median kanavissamme!

Bongaa Poolian blogi!

Blogistamme löydät paljon ajankohtaisia työelämään ja työnhakuun liittyviä artikkeleita ja vinkkejä.

Uusimmat työpaikat

Tuotekehityssuunnittelija

Orimattila
Julkaistu 07.06.2023

Tiiminvetäjä / kirjanpitäjä

Helsinki
Julkaistu 07.06.2023

Projektipäällikkö (CRM)

Helsinki
Julkaistu 07.06.2023
Katso kaikki avoimet työpaikat

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

CV:n kirjoittaminen

Ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa kirjoittaa CV. Pääasia on, että vastaanottaja saa kuvan sinusta ja työkokemuksestasi helposti ja nopeasti silmäiltävällä tavalla.

Työhakemuksen kirjoittaminen

Työhakemuksessa esittelet itsesi tulevalle työnantajalle. Se heijastaa persoonaasi ja täydentää CV:täsi antamalla yksityiskohtaisemman kuvan sinusta.

Työhaastattelu

Kutsu työhaastatteluun tarkoittaa, että työnantaja on valinnut sinut usean hakijan joukosta. Tapaamalla sinut henkilökohtaisesti haastattelija saa selvän kuva siitä, kuka olet, mitä osaat ja minkälaista työpaikkaa etsit.