Työhakemuksen kirjoittaminen

Työhakemuksessa esittelet itsesi tulevalle työnantajalle. Se heijastaa persoonaasi ja täydentää CV:täsi antamalla yksityiskohtaisemman kuvan sinusta.

Työhakemus heijastaa persoonaasi ja täydentää CV:tä antamalla yksityiskohtaisen kuvan sinusta. Työhakemuksen tarkoituksena (aivan kuten CV:n) on kertoa, kuka olet, herättää kiinnostusta ja auttaa sinua saamaan kutsun haastatteluun. Herätä lukijan kiinnostus jo työhakemuksen ensimmäisillä lauseilla. Markkinoi itseäsi ja kerro, miksi juuri sinä olet oikea henkilö tähän työhön. Kerro muutamalla lyhyellä lauseella ominaisuuksistasi ja asioista, jotka ovat tärkeitä haettavassa tehtävässä.

Työhakemuksessa esittelet itsesi tulevalle työnantajalle.

Työhakemuksen on oltava selkeä ja helppolukuinen ja syy kyseisen työn hakemiseen on ilmoitettava selvästi. Sisällön on oltava monipuolinen, mutta sanamuodon yksinkertainen. Painota työhakemuksen kirjoittamisessa vastaanottajan näkökulmaa – tärkeää ei ole se, mitä haluat kertoa, vaan se, mitä lukija haluaa tietää. On parempi kirjoittaa, että ”huomasin yrityksenne kotisivuilta, että aiotte laajentua XX:ään, minkä vuoksi uskon kokemukseni YY:stä olevan hyödyksi” kuin kirjoittaa, että ”olen aina unelmoinut työskentelystä XX-alalla”.

Pyydä jotakuta toista lukemaan työhakemuksesi läpi ja tarkastelemaan sitä työnantajan näkökulmasta, ennen kuin lähetät CV:n ja työhakemuksen.

Viisi vinkkiä hyvän työhakemuksen kirjoittamiseen

1. Työhakemuksen on oltava hyvin muotoiltu ja lyhyt, enintään sivun pituinen.

2. Älä toista CV:tä työhakemuksessasi.

3. Kirjoita työhakemus pitämällä työnantajan näkökulmaa lähtökohtana – tärkeää ei ole se, miksi sinä haluat työn, vaan se, miksi työnantaja haluaa sinut.

4. Tutki ilmoituksen tai yrityksen kotisivujen tyyliä ja yritä saavuttaa sama tyyli hakemuksessa hyvin valittujen avainsanojen avulla.

5. Osoita, että tiedät jo paljon yrityksestä. Se kertoo kiinnostuksestasi ja motivaatiostasi

Uusimmat työpaikat

Projektipäällikkö

Helsinki
Julkaistu 23.05.2024

Kirjanpitäjä

Helsinki
Julkaistu 21.05.2024

Myynti- / avainasiakkuuspäällikkö

Oulu
Julkaistu 20.05.2024
Katso kaikki avoimet työpaikat

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

CV:n kirjoittaminen

• Ei ole olemassa vain yhtä oikeaa/väärää tapaa laatia hyvä CV. Pääasia kuitenkin on, että vastaanottaja saisi mahdollisimman nopealla silmäilyllä selkeän käsityksen työkokemuksestasi, osaamisestasi ja koulutuksestasi!

Työhaastattelu

Kutsu työhaastatteluun tarkoittaa, että työnantaja on valinnut sinut usean hakijan joukosta. Tapaamalla sinut henkilökohtaisesti haastattelija saa selvän kuva siitä, kuka olet, mitä osaat ja minkälaista työpaikkaa etsit.

Suosittelut

Työnhaussa auttaa, jos voit ilmoittaa suosittelijaksi jonkun aiemman työnantajasi. Suosittelijan on oltava henkilö, joka tuntee sinut hyvin ja voi kertoa, miten olet toiminut työssäsi.