Suosittelut

Työnhaussa auttaa, jos voit ilmoittaa suosittelijaksi jonkun aiemman työnantajasi. Suosittelijan on oltava henkilö, joka tuntee sinut hyvin ja voi kertoa, miten olet toiminut työssäsi.

Voit kirjoittaa suosittelijoiden nimet suoraan CV:hen tai ilmoittaa ne myöhemmässä yhteydessä. Jos et halua heti ilmoittaa suosittelijoita, voit kirjoittaa CV:hen ja työhakemukseen, että ”referenssit pyynnöstä”.

Suosittelijasta ilmoitetaan nimi, tehtävä, yritys ja yhteystiedot. Muista puhua etukäteen suosittelijoiden kanssa suositusten antamisesta. 

Kaksi vinkkiä referensseistä

1. Suosittelijan olisi hyvä olla sellainen henkilö, jonka mielestä olet hyvä työntekijä, ja joka lisäksi pystyy välittämään mielipiteensä eli myymään sinut.

2. Jos lähetät useita työhakemuksia, ilmoita, että suositukset toimitetaan erillisestä pyynnöstä.

Uusimmat työpaikat

Financial Coordinator

Riihimäki
Julkaistu 28.09.2023

Tuotantotyöntekijöitä

Keski-Pohjanmaa, Pohjanmaa
Julkaistu 27.09.2023

Hitsaaja

Mäntsälä
Julkaistu 27.09.2023
Katso kaikki avoimet työpaikat

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Työhaastattelu

Kutsu työhaastatteluun tarkoittaa, että työnantaja on valinnut sinut usean hakijan joukosta. Tapaamalla sinut henkilökohtaisesti haastattelija saa selvän kuva siitä, kuka olet, mitä osaat ja minkälaista työpaikkaa etsit.

Työhakemuksen kirjoittaminen

Työhakemuksessa esittelet itsesi tulevalle työnantajalle. Se heijastaa persoonaasi ja täydentää CV:täsi antamalla yksityiskohtaisemman kuvan sinusta.

CV:n kirjoittaminen

Ei ole olemassa yhtä oikeaa tai väärää tapaa laatia CV. Pääasia, että sen vastaanottaja saa työkokemuksestasi, osaamisestasi ja koulutuksestasi selkeän käsityksen melko nopeallakin silmäilyllä.