Suosittelut

Työnhaussa auttaa, jos voit ilmoittaa suosittelijaksi jonkun aiemman työnantajasi. Suosittelijan on oltava henkilö, joka tuntee sinut hyvin ja voi kertoa, miten olet toiminut työssäsi.

Voit kirjoittaa suosittelijoiden nimet suoraan CV:hen tai ilmoittaa ne myöhemmässä yhteydessä. Jos et halua heti ilmoittaa suosittelijoita, voit kirjoittaa CV:hen ja työhakemukseen, että ”referenssit pyynnöstä”.

Suosittelijasta ilmoitetaan nimi, tehtävä, yritys ja yhteystiedot. Muista puhua etukäteen suosittelijoiden kanssa suositusten antamisesta. 

Kaksi vinkkiä referensseistä

1. Suosittelijan olisi hyvä olla sellainen henkilö, jonka mielestä olet hyvä työntekijä, ja joka lisäksi pystyy välittämään mielipiteensä eli myymään sinut.

2. Jos lähetät useita työhakemuksia, ilmoita, että suositukset toimitetaan erillisestä pyynnöstä.

Uusimmat työpaikat

Business Controller

Helsinki
Julkaistu 22.07.2024

IT-ratkaisumyyjä

Uusimaa
Julkaistu 19.07.2024

Ruotsinkielinen asiakasneuvoja

Vaasa
Julkaistu 17.07.2024
Katso kaikki avoimet työpaikat

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Työhaastattelu

Kutsu työhaastatteluun tarkoittaa, että työnantaja on valinnut sinut usean hakijan joukosta. Tapaamalla sinut henkilökohtaisesti haastattelija saa selvän kuva siitä, kuka olet, mitä osaat ja minkälaista työpaikkaa etsit.

Työhakemuksen kirjoittaminen

Työhakemuksessa esittelet itsesi tulevalle työnantajalle. Se heijastaa persoonaasi ja täydentää CV:täsi antamalla yksityiskohtaisemman kuvan sinusta.

CV:n kirjoittaminen

• Ei ole olemassa vain yhtä oikeaa/väärää tapaa laatia hyvä CV. Pääasia kuitenkin on, että vastaanottaja saisi mahdollisimman nopealla silmäilyllä selkeän käsityksen työkokemuksestasi, osaamisestasi ja koulutuksestasi!