Henkilöstövuokraus

Henkilöstövuokrauksen avulla pystyt ratkaisemaan kaiken kokoisten yritysten erilaisia tilanteita, missä väliaikaista/määräaikaista osaamista tarvitaan nopealla aikataululla. Tällaisia tilanteita ovat tyypillisesti erilaiset projektit ja sijaisuudet, sesonkihuiput, ylimenokaudet sekä myös yrityksen strateginen päätös käyttää alihankintaa osana resurssointiaan. Mm. näihin kaikkiin tarpeisiin henkilöstövuokraus tuo tarvittavan jouston ja avun.

Poolia on rekrytointiin ja henkilöstövuokraukseen erikoistunut henkilöstöpalvelualan yritys. Erotumme useista muista alamme yrityksistä siinä, että henkilöstövuokrauksen ollessa ajankohtaista, nimeämme asiakasyritykselle rekrytointiasiantuntijan, joka vastaa kokonaiskuvasta; sekä vuokratuista konsulteista, kuten myös kaikesta yhteydenpidosta asiakkaamme kanssa. Kun yksi ja sama henkilö osallistuu koko toimeksiantoprosessiin ja tuntee asiakasyrityksen, on lopputuloksena aina onnistunut työvoiman ja työnantajan kohtaaminen.

Toimialoista ja työtehtävistä tunnemme parhaiten toimistotyöt, taloushallinnon, IT:n & tekniikan alat sekä myynnin ja markkinoinnin. Hiotut prosessit ja rekrytoijiemme vahva osaaminen mahdollistaa onnistuneet henkilöstövuokraukset ja vakituiset rekrytoinnit myös johto- ja päällikkötason tehtäviin, sekä vaativiin asiantuntijatehtäviin. Henkilöstövuokrauksenkin puolella toimivat rekrytoijamme ovat vastuussa rajoitetusta määrästä konsultteja, jotta pystymme tarjoamaan mahdollisimman asiantuntevaa sekä asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla palvelevaa henkilöstövuokrausta lukuisille eri toimialoille. Poolia antaa täyden takuun kaikille vuokraustoimeksiannoille. Jos et jostain syystä ole tyytyväinen tilapäiseen työntekijään, käynnistämme hakuprosessin uudelleen ja etsimme henkilön, jolla on vastaava pätevyys.

Henkilöstövuokraus ja rekrytointi ovat konsernimme erikoisosaamista, ja haluammekin aina varmistaa onnistuneen sekä kaikkiin tarpeisiin vastanneen lopputuloksen jokaisessa toimeksiannossa.

Mitä hyötyä henkilöstövuokrauksesta on?

Henkilöstön vuokraaminen tuo lähes riskitöntä joustoa yrityksen arkeen, tarjoten helposti ja vaivattomasti lisää työvoimaa juuri silloin kun sitä tarvitaan. Työntekijöiden lisäksi saatte myös henkilöstövuokrauksen tarjoajan täydellisen tuen koko prosessin ajaksi. Asiakasyritykselle valittu rekrytoija vastaa rekrytointiprofiilin luomisesta, siihen sopivien ehdokkaiden löytämisestä, näiden henkilöarvioinnista ja työsopimuksen luomisesta.

Me hoidamme rekrytointiprosessin ja byrokratian, te saatte yrityksen tarvitseman työvoiman.

1. Henkilöstövuokraus tarjoaa yritykseen osaavan työntekijän nopeasti ja kustannustehokkaasti, ilman rekrytointiprosessiin kuluvaa aikaa ja resursseja.
2. Vuokratyöntekijän voi hankkia lyhyt- tai pitkäkestoiseen työsuhteeseen, henkilöstövuokraus auttaa molemmissa tilanteissa.
3. Henkilöstövuokraus mahdollistaa yrityksen resurssien mitoittamisen tarkasti työn määrän mukaan.
4. Henkilöstöpalveluja tarjoava yritys huolehtii siitä, että henkilöstövuokraus on reilua sekä työntekijälle että asiakasyritykselle.
5. Löydät lukuisten alojen osaajat riskittömästi – rekrytoinnin ammattilaiset ovat jo kartoittaneet työntekijöiden osaamisen sekä motivaation.
6. Vuokratyövoimaa tarjoava yritys hoitaa myös kaikki työnantajavelvoitteet, kuten vakuutukset, eläkkeet ja sopimukset.

Kiinnostuitko henkilöstövuokrauksesta?

Henkilöstövuokraus ratkaisee kaiken kokoisissa yrityksissä lukuisia eri tilanteita, kun määräaikaista työvoimaa tarvitaan nopealla aikataululla. Vuokratyövoimaa käytetään paljon esimerkiksi kampanja- tai projektitarpeisiin, sijaisuuksiin, sesonkihuippuihin tai muihin väliaikaisiin tilanteisiin, joissa jo olemassa oleva työvoima ei riitä, mutta työtä ei välttämättä riitä enää projektin jälkeen uudelle vakituiselle työntekijälle. Vakituisiin, tarkasti määriteltyihin tarpeisiin kannattaa harkita tarjoamaamme suorarekrytointia eli suorahakupalvelua.


Miten henkilöstövuokraus toimii?

1. Asiakas ja Poolian rekrytoija tapaavat. Rekrytointiasiantuntija tutustuu asiakkaan yrityskulttuuriin löytääkseen konsultin, jonka taidot vastaavat mahdollisimman hyvin asiakkaan vaatimuksia.
2. Asiantuntijamme etsii sopivat konsultit uusien hakijoiden ja Poolian hakijatietokannan joukosta.
3. Potentiaaliset konsultit esitellään asiakkaalle, joka päättää kenet/ketkä haluaa jatkohaastatella ja työllistää.
4. Toimeksianto alkaa sopivan henkilön löydyttyä.
5. Toimeksianto päättyy. Asiakas ja konsultti pääsevät arvioimaan toimeksiannon.

Yhden uuden työntekijän rekrytointi ja perehdyttäminen voi viedä yritykseltä paitsi lukuisia työtunteja, prosessi voi olla myös merkittävä kuluerä – varsinkin, jos perehdytysjakson jälkeen huomataan, että valittu henkilö ei olekaan tehtävään sopiva. Vuokratyön hyödyntäminen poistaa eniten aikaa ja rahaa vievän osuuden, jolloin voitte koko rekrytointiprosessin ajan käyttää kaikki henkilöstöresurssit yrityksen ydinosaamiseen uutta työvoimaa odotellessa. Henkilöstövuokrauksen prosessi on rakennettu asiakasyritykselle mahdollisimman vaivattomaksi ja kokonaisuus on hiottu varmistamaan mahdollisimman hyvän lopputuloksen. Toimiva vuokratyö on parhaimmillaan yrityksen joustavaa toimintaa edullisesti, nopeasti ja riskittömästi tukeva palvelu.

Vuokratyövoiman käyttö ja käytön periaatteet

Henkilöstön vuokraus on yritykselle nopea, joustava ja hyvin riskitön tapa saada lisää määräaikaista työvoimaa, täsmällisesti silloin kun sitä tarvitaan. Kokonainen rekrytointiprosessi yrityksen oman henkilöstön ja ajan voimin toteutettuna on todennäköisesti liian hidas, jotta uusi työntekijä saataisiin riittävän nopeasti esimerkiksi sesongiksi tai sijaisuudeksi.

Mutta miten laki sitten säätelee vuokratyövoiman käyttöä, ja kenelle eri velvollisuudet kuuluvat?

Vuokratyöntekijä on koko työsuhteensa ajan henkilöstöpalvelua tarjoavan vuokrafirman työntekijänä, eikä yleensä laadi minkäänlaista sopimusta vuokratyövoimaa käyttävän yrityksen kanssa. Henkilöstövuokrauksessa toteutuu siis niin kutsuttu kolmikantasuhde, jolloin perinteiseen työsopimukseen nähden oikeudet ja velvollisuudet jakautuvat hyvin eri tavalla.

Yhteistoimintalaki säätää, että vuokratyöntekijöitä ei lasketa käyttäjäyrityksen työntekijämäärään. Tästä huolimatta käyttäjäyrityksen tulee huomioida esimerkiksi henkilöstön rakenne ja sen kehittyminen niin, että laskelmissa otetaan mukaan myös vuokratyöntekijät. Vuokratyövoimaa käyttävän yrityksen työnantajavelvoitteiksi jää ainoastaan ne, jotka liittyvät välittömästi työn tekemiseen. Näitä velvoitteita ovat esimerkiksi työnteon suorittamistapaan, -aikaan ja -paikkaan liittyvät ohjeistukset sekä määräykset. Palkanmaksuvelvollisuus, vuosilomista huolehtiminen ja muut vastaavat työnantajavelvollisuudet ovat henkilöstövuokrausta tarjoavan yrityksen vastuulla.

Luonnollisesti myös työturvallisuuslain asettamat velvollisuudet ovat käyttäjäyrityksen vastuulla. Työturvallisuuteen liittyen vuokratyövoimaa käyttävä yritys vastata säännöistä työnantajan roolissa. Nämä säännöt vaihtelevat hiukan alakohtaisesti, mutta jokaisella alalla työnantajan vastuulla on työntekijän terveellisyyden ja turvallisuuden varmistaminen, mukaanlukien työntekijän perehdytys työtehtävien olosuhteisiin ja työsuojelutoimenpiteisiin.

Jos henkilöstövuokraus alkoi kiinnostamaan tai herätti kysymyksiä, jätä tarjouspyyntö niin rekrytointikonsulttimme on sinuun yhteydessä.

Asiakkaamme kertovat

Yhteistyö Poolian ja oman konsultin kanssa on ollut erittäin hyvää, olemme saaneet hyviä kandidaatteja, joista on ollut helppo tehdä valintoja. Olen ollut erityisen tyytyväinen työn laatuun ja hyviin ehdokkaisiin sekä konsulttiin, jonka kanssa on ollut todella miellyttävää tehdä töitä! – Jaana Eronen, Accountor Finago / Consulting Manager
Palvelu on ollut joustavaa ja nopeaa. Yhteistyö on sujunut mallikkaasti ilman turhaa hallinnointia ja Poolia on myös huolehtinut henkilöstöstään järjestämällä erilaisia tapahtumia. – Tiina Lankinen, CGI
Henkilöt suoriutuivat työtehtävistään hyvin. Yhteistyö Poolian kanssa on sujunut joustavasti, helposti ja hyvässä yhteistyössä!
Yhteyshenkilömme on huipputyyppi. Hänen kanssaan oli mukava asioida ja hän oli tavoitettavissa (jopa lomallaan)!
Saimme yhteyshenkilöltämme aivan erinomaista palvelua!
Poolia rekrytointikumppanina on vertaansa vailla. Olemme saaneet erittäin hyviä henkilöitä ja heitä on vakinaistettu projektin jälkeen. Tämä jo osaltaan kertoo Poolian vahvasta osaamisesta henkilöstöpalveluyrityksenä.
Todella ammattimaista työtä ja kaikki haastatellut kandidaatit ovat aina olleet sopivia. Kiitos!
Pooliasta on löytynyt parhaimmat ja osaavimmat ehdokkaat.
Poolia on palvelualtis, nopea ja ymmärtää yrityksemme hieman haastavaakin teknistä alaa. Poolia on myös antanut rehellistä ja suoraa palautetta sekä hyviä ehdokkaita.
Parasta Poolian kanssa työskentelyssä on mutkattomuus ja turhan byrokratian puuttuminen.
Pooliassa osataan kuunnella asiakasta ja ymmärtää sitä kautta yrityksemme tarpeet ja haasteet, se on luonut yhteistyöllemme ammattimaisen ja luottamuksellisen pohjan.

Tarvitsetko apua? Soita Pooliaan!

Haluatko rekrytoida tai vuokrata henkilöstöä? Onko sinulla kysyttävää Poolian työpaikoista? Ota rohkeasti yhteyttä! Me Pooliassa vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi myös sähköpostitse ja puhelimitse.