19.01.2021

8 etua miksi valita ulkoinen rekrytointikumppani

Rekrytointi ja potentiaalisten hakijoiden tavoittaminen on muuttunut monin tavoin vuosien varrella ja siksi oikeiden tekijöiden löytäminen kumppanin avulla on kustannustehokasta ja säästää aikaasi. Näin tavoitat enemmän potentiaalisia työnhakijoita ja minimoit virherekrytoinnin riskit.

Tässä vain muutamia etuja kun päätät valita rekrytointikumppanin! Tähän blogiin olemme koostaneet sinulle kahdeksan etua, miksi sinun kannattaa luottaa rekrytoinneissasi rekrytointikumppaniin.

1) Säästät aikaa

Rekrytointiprosessi vie aikaa. Rekrytointikumppania käyttämällä voit valita kumppanin hoitamaan koko rekrytointiprosessin alusta loppuun, tai osia kokonaisuudesta, kuten työpaikkailmoittelun eri portaaleissa/kanavissa ja hakemuskäsittelyn, haastattelut tai henkilötestauksen. Ulkoistaessasi rekrytoinnin tai osan siitä, saat käyttöösi oman sitoutuneen rekrytointikonsultin, joka on tukenasi koko rekrytointiprosessin ajan. Kumppanin, jonka ammattitaitoon voit luottaa! Hyvä juttu, eikö?

2) Laajennat näkökulmaasi

Yksi tyypillisimmistä virheistä on rekrytoida itsensä tai edeltäjän kaltaisia osaajia. Rekrytointikonsulteilla on rekrytointiin objektiivinen ote ja he voivatkin avartaa näkökulmaasi uutta henkilöä valittaessa. Ulkoinen rekrytointikumppani voi siis auttaa välttämään riskejä ja näkemään monimuotoisuuden edut. 

3) Rekrytointikumppani tuntee toimialan

Rekrytoinnin asiantuntijat tuntevat rekrytointialan kuin omat taskunsa! Olemme perillä rekrytoinnin trendeistä ja tiedämme mitä alalla tapahtuu. Meillä on ajan tasainen tieto esim. erilaisista rekrytointityökaluista, testimenetelmistä ja ilmoituskanavista. Rekrytoinnin tukena käytetään nykyaikaisia työkaluja, prosesseja ja menetelmiä ja tiedämme myös kuinka löytää sinulle sopivimmat ehdokkaat myös passiivisten työnhakijoiden joukosta.

4) Rekrytointikumppani palvelee ammattitaidolla

Kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Rekrytointikumppani on alansa asiantuntija ja keskittynyt löytämään oikeat osaajat oikeisiin työpaikkoihin. Kokeneilla rekrytointiasiantuntijoilla on keinot ja taidot löytää juuri sinun yrityskulttuuriisi sopivat ehdokkaat. Meillä on mm. käytössä erittäin kattavat ilmoituskanavat ja ja laaja hakijapooli, sekä konsulttien omat verkostot, jotka maksimoivat oikeiden osaajien haarukoimista. Sitoutunut rekrytointikonsultti on tukenasi koko rekrytointiprosessin ajan.

5) Minimoit virherekrytointien riskin

Useimmiten virherekrytointien syyt liittyvät siihen, että työtehtävä ja valittu henkilö eivät kohtaa tai siihen, että valitun henkilön persoona on mennyt tehtävän vaatimusten ja kriteerien edelle. Myös kiireessä tehty toimenkuvan määrittely on yksi yleisimmistä syistä epäonnistuneissa rekrytoinneissa. Rekrytointi on kallista, mutta virherekrytointi vielä kalliimpaa. Virherekrytointi voi pahimmillaan maksaa yritykselle satojatuhansia euroja.

Poolia voi tarjota rekrytoinnin avuksi kansainvälisesti hyväksyttyjä korkeatasoisia Aon Assessmentin arviointimenetelmiä ja rekrytointiasiantuntijamme saavat niiden avulla rekrytointipäätöksen tueksi tietoa, jota voi hyödyntää myös kehityskeskusteluissa tai perehdytyksessä ja mm. näiden testien avulla voidaan virherekrytointien riskiä minimoida entisestään.

6) Tavoitat myös passiiviset työnhakijat

Pooliassa on käytössä alan uusin teknologia ja kattava, tuhansia toimihenkilöitä sisältävä hakijatietokanta. Lähetämme aktiivisesti uutis- ja tippikirjeitä ja käytössämme on Suomen johtavat ilmoituskanavat ja näymme vahvasti myös Somessa.

Meillä on lisäksi käytössämme ainutlaatuinen tekoälyyn pohjautuva sosiaalisen median työkalu Poolia Social Media Boost, jolla tavoitetaan myös sellaiset passiiviset työnhakijat, jotka eivät ole aktiivisesti hakemassa uusia työmahdollisuuksia tai eivät tiedä niiden olemassaolosta, mutta voisivat olla kiinnostuneita tarttumaan uusiin mahdollisuuksiin. Myös tämä lisäpalvelu on käytettävissänne kun valitset rekrytointikumppaniksi Poolian!

7) Hyödynnät rekrytointikumppanin laajan verkoston

Tämän päivän eri alojen osaajat ovat tottuneet rekrytointialan ammattilaisten yhteydenottoihin. Rekrytointikonsultin on usein helpompi kontaktoida esim. passiivista työnhakijaa, joka on vaikkapa tällä hetkellä töissä jollain kilpailijallanne. Suorahakupalvelu on tehokas ja täsmällinen ratkaisu tilanteeseen, jossa tehtävään sopivan osaajan etsiminen tapahtuu kontaktoimalla vastaavissa tehtävissä työskenteleviä henkilöitä. Hyödynnämme haussa myös kokeneiden konsulttiemme omia verkostoja sekä vuosien aikana kertyneitä kontakteja.

8) Pidät huolta työnantajakuvastanne

Rekrytointiprosessin laadukas hoitaminen sisältää myös hakijakokemuksesta huolehtimista. Työnhakija on käyttänyt paljon aikaansa taustatietojen etsimiseen ja työhakemuksen ja CV:n työstämiseen sekä mahdollisiin haastatteluihin – onkin todella tärkeää, että hakijakokemuksesta huolehditaan hyvin. Prosessin pitkittyessä ja etenkin haun päätyttyä on ensiarvoisen tärkeää ilmoittaa siitä hakijoille. Mikäli valitset rekrytointikumppaniksesi Poolian, voit olla varma siitä, että työnhakija tavoittaa hausta vastaavan rekrytointiasiantuntijan puhelimitse ja sähköpostitse koko prosessin ajan ja hän huolehtii myös, että jokainen työnhakija saa prosessin päättyessä vastauksen, riippumatta siitä etenivätkö he prosessissa vai eivät. Vaalimme myös työnhakijoiden yksityisyyttä ja tietosuojaa – huolehdimme tiedoista luotettavalla ja lainmukaisella tavalla.

Viimeisin, muttei vähäisin etu on tietenkin se, että säästät rahaa! Kannattaisiko sinunkin siis luottaa ammattitaitoisen rekrytointikumppanin apuun? Tutustu palveluihimme ja ota yhteyttä!

@Milla Rimpiläinen, markkinointivastaava