05.08.2022

5 merkkiä siitä, että tarvitset apua rekrytointiin

On selvää, että kaikki eivät hallitse rekrytointia. Rekrytointi vaatii paitsi paljon tietoa ja osaamista, myös ennen kaikkea paljon aikaa. Tämän tarkistuslistan avulla voit selvittää, tarvitsetko apua rekrytointiin.

❏ Et ole sinut rekrytoinnin kanssa

Onnistunut rekrytointi vaatii kokemusta, tietoa ja taitoa, sekä ihmistuntemusta. Sen lisäksi, että haetulla työntekijällä on oikeat taidot, hänellä tulee olla myös oikea persoonallisuus sopeutuakseen yrityksen kulttuuriin ja uudeksi tiiminjäseneksi. Mikäli et ole sinut rekrytoinnin kanssa, hanki apua siltä joka sen hallitsee.

❏ Sinulla on kohderyhmä, jota on vaikea tavoittaa

Joitakin huippuluokan ammattilaisia on haastava löytää. Tämä varsinkin silloin, jos työssä tarvitaan jotain spesifiä rajattua taitoa, tai ohjelmiston hallintaa. Tällöin on hyvä hakea apua rekrytoinnin ammattilaiselta. Oikean henkilön löytäminen edellyttää perusteellista sourcausta. Tämä on hyvä tiedostaa jo heti alusta alkaen, sen sijaan, että kuluttaisit prosessiin turhaan aikaa ja rahaa.

❏ Sinun on rekrytoitava useita osaajia kerralla

Ehkä tarvitsette vahvistusta useihin eri tehtäviin tai useampaa osaajaa esimerkiksi uuteen myyntitiimiin tai projektiin? Yhdistäkää voimanne eri osastojen ja tiimien välillä ja rekrytoikaa yhdessä. On hyvin tavallista, että yritykset eivät kommunikoi osastojen välillä ja käyttävät paljon aikaa ja rahaa esimerkiksi useisiin rekryilmoituksiin eri kanaviin. Pohtikaa rekrytoinneille yhteinen budjetti ja ottakaa mukaan asiantuntija, joka rekrytoi kaikki osaajat kerralla.

❏ Sinulla ei ole aikaa sopeutua muuttuviin työmarkkinoihin

Näinä aikoina kun rekrytointivauhti kiihtyy ja joillakin aloilla kärsitään tuntuvasta työvoimapulasta, on rekrytoivien esimiesten ja yrityksien hyvä tiedostaa myös ketterän ja sujuvan rekrytointiprosessin tärkeys. Työnhakijoilla on monta rautaa tulessa ja mikäli rekrytointiprosessi venyy, on vaarana menettää potentiaalisimmat kandit, kun he ovat jo ottaneet toisen työtarjouksen vastaan. Lue lisää!

❏ Sinulla ei ole aikaa rekrytointiprosessille

Yleensä rekrytointi kestää roolista ja tilanteesta riippuen 50-150 tuntia. Mikäli et pysty satsaamaan tuota aikaa rekrytointiin, on vaarana, että teet virherekrytoinnin. Virherekrytointi voi tulla kalliiksi yritykselle. Muistathan myös, että laadukas referenssitarkistus edesauttaa onnistunutta henkilövalintaa. Ohessa kokeneiden rekrytointikonsulttiemme vinkkejä referenssitarkistukseen!

Täsmäsikö yksi tai useampi kohta tällä tarkistuslistalla? Ei hätää, voit hakea apua rekrytoinnin ammattilaisilta. Palvelemme mielellämme kaikissa henkilöstötarpeissanne!

@Milla Rimpiläinen, markkinointivastaava

Tarvitsetko apua? Soita Pooliaan!

Haluatko rekrytoida tai vuokrata henkilöstöä? Onko sinulla kysyttävää Poolian työpaikoista? Ota rohkeasti yhteyttä! Me Pooliassa vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi myös sähköpostitse ja puhelimitse.