28.09.2021

Pitkä rekrytointiprosessi voi karkottaa huippuosaajia

Muuttuvat ajat vaativat myös muutoksia totuttuihin rekrytointitapoihin. Näinä aikoina kun rekrytointivauhti kiihtyy ja joillakin aloilla kärsitään tuntuvasta työvoimapulasta, on rekrytoivien esimiesten ja yrityksien hyvä tiedostaa myös ketterän ja sujuvan rekrytointiprosessin tärkeys. Työnhakijoilla on monta rautaa tulessa ja mikäli rekrytointiprosessi venyy, on vaarana menettää potentiaalisimmat kandit, kun he ovat jo ottaneet toisen työtarjouksen vastaan.

Meillä oli joskus vuosia sitten pitkäksi venähtänyt rekrytointiprosessi, jossa asiakasyritys mietti pitäisikö heidän ottaa finalistiehdokas vielä viidenteen haastatteluun. Viidettä haastattelukierrosta ei tullut, sillä hakija oli ottanut toisen työtarjouksen vastaan. Yrityksen ei useimmiten kannata järjestää edes kolmatta haastattelukierrosta, mikäli hakija on tehtävään kaikin puolin sopiva ja hänellä on sellaista osaamista, jota muutkin yrityksen hakevat.

Parhaiten rekrytoinneissa onnistutaan, kun hakuprosessi on selkeä ja tehokas.

 1. Kierros

on esivalittujen ehdokkaiden kohtaaminen, jossa varmistetaan henkilön vastaavan persoonaltaan ja osaamiseltaan sitä mitä ollaan hakemassa ja kartoitetaan motivaatio ja hakijan aikataulu.

 2. Kierros

on tehtävään valittavan esimiehen suorittama haastattelu, jossa syvennytään hakijan tehtävän edellyttämään osaamiseen ja jossa hän saa myös tarkan kuvan työn sisällöstä ja kuulee tarkemmin yrityksestä ja tiimistä. Tässä vaiheessa tarkastellaan myös henkilökemioiden sopivuutta.

 3. Kierros (tarvittaessa)

antaa esimiehelle ja mahdollisesti myös yrityksen johdolle tai tuleville kollegoille ja hakijalle mahdollisuuden tutustua paremmin toisiinsa. Myös mahdolliset henkilöarvioinnit / testit voidaan käydä läpi tällä kierroksella.

Huomioitavaa

Haastatteluiden lisäksi tehokkaassa rekrytointiprosessissa taustatyöt tehdään ripeästi ja huolellisesti. Näitä ovat mm. tehokas ja mahdollisimman hyvin kohdennettu ilmoittelu, sopivien hakijoiden kartoittaminen ja hakemusten huolellinen käsittely. Lisäksi tehdään puhelimitse tarkentavia kysymyksiä, tarkistetaan referenssit ja suoritetaan mahdolliset henkilöarvioinnit ja muut taustaselvitykset.

Sujuvaa rekrytointia rekrytointikumppanin avulla

Poolian ammattitaitoisten rekrytointikonsulttien hoidettua 1. kierroksen haastattelut, sinä pääset rekrytoivana esimiehenä nopeasti ja tehokkaasti suoraan hoitamaan 2. kierroksen haastatteluja. Lisäksi ainutlaatuinen hakijapolimme mahdollistaa meidän löytää potentiaalisia hakijoita ja tekoälyyn pohjautuvan työkalun Poolia Social Media Boostin avulla tavoitamme myös passiiviset hakijat, jotka eivät seuraa aktiivisesti työpaikkailmoituksia ja tämä edesauttaa onnistunutta rekrytointia entisestään!

Mikäli haluat antaa teidän henkilöstöhakunne kokeneiden rekrytointikonsulttiemme hoidettavaksi, olemme mielellämme käytettävissänne! Lisätietoja palveluistamme saat soittamalla numeroon +358 20 7290 830. Voit myös lähettää tarjouspyynnön tai kyselyn osoitteeseen: info@poolia.fi

@Milla Rimpiläinen, markkinointivastaava