19.03.2024

Kuinka varautua kesän henkilöstötarpeisiin

Onko nyt sopiva hetki harkita kesälomia ja sijaisuuksia? Älä jätä suunnittelua viime hetkeen!

Hyödynnä tehokkaat prosessimme, kokeneet rekrytoijamme ja markkinointimme sekä laajat verkostomme, jotka auttavat sinua löytämään juuri teidän tarpeisiinne sopivat kesälomasijaiset tai tekijät pidemmäksi ajaksi.

Seitsemän vinkkiä rekrytoivalle esimiehelle

Kesälomasijaisten tarpeen määrittely voi olla joskus haastavaa. Alla vinkkejä suunnittelun avuksi

1

Kysy tiimiltäsi loma-aikomuksista hyvissä ajoin keväällä ennen kesälomakauden alkua saadaksesi kokonaiskuvan kesäkauden henkilöstötarpeista. Osallista tarvittaessa myös palkkahallinto, jolla on tarkat tiedot lomapäivien määristä.

2

Arvioi kuinka monta henkilöä tarvitaan kesällä samanaikaisesti. Toisinaan henkilöstöä tarvitaan enemmän kuin normaalisti ja toisinaan vähemmän, mikä riippuu vahvasti toimialasta.

3

Keskustele muiden tiimien ja osastojen kanssa ja pohtikaa yhdessä, miten voitte hyödyntää toisianne lomakauden aikana ja kesätyöntekijöiden rekrytoinnissa. Todennäköisesti jaatte samoja haasteita, joita voitte ratkoa yhdessä.

4

Kun olet tehnyt perusteellisen tarvekartoituksen, harkitse lomasijaisten tarpeen ajankohtaa, perehdytyksen hoitamista ja työsuhteen pituutta. Monet toivovat kesätyöntekijöiden jatkavan koko kesäkauden ajan, jopa syyskuun loppuun, mutta jotkut työnhakijoista saattavat olla estyneitä esimerkiksi opiskeluidensa vuoksi.

5

Harkitse, voisiko osalle kesätyöntekijöistä tarjota osa-aikatyötä kesäkauden jälkeen. Tällä tavoin voit sitouttaa uudet työntekijät ja saada heistä mahdollisesti pitkäaikaisia työntekijöitä.

6

Mieti tarkkaan, mitä odotat kesätyöntekijöiltäsi, millaista osaamista tai pätevyyttä tarvitaan ja mistä voit tarvittaessa tinkiä. Harkitse myös, miten kesätyöntekijä sopii tiimiin ja kuka vastaa hänen perehdyttämisestään.

7

Pohdi, kuka hoitaa kesätyöntekijöiden rekrytoinnin – teettekö sen itse vai olisiko parempi ulkoistaa se kumppanille. Ulkoinen rekrytointikumppani voi auttaa koko prosessissa tai sen osissa, kuten ilmoittelussa, haastatteluissa ja hakijoiden taustatietojen tarkistuksissa.

Varaudu kesän henkilöstötarpeisiin ja vietä kesälomasi rennommin

– Pooliasta osaajat kesäksi tai pidemmäksikin aikaa!

Lomasijaisten hankinnassa kannattaa luottaa Pooliaan. Kauttamme hakee vuosittain satoja kesätyönhakijoita, joista valtaosa etsii kesätöitä taloushallinnon ja rahoituksen, toimistotyön, myynnin ja markkinoinnin sekä IT-alan tehtävien parista. Poolian kautta saat parhaat tekijät kesän lomakauden avuksi! Luonnollisesti saatte Pooliasta kustannustehokkaasti myös muut rekrytointipalvelut.

Tarvitsetko apua? Soita Pooliaan!

Tarvitsetko apua kesälomasijaisten hankinnassa? Ota yhteyttä alla olevalla bottilomakkeella, tai soita numeroon +358 20 7290 830. Kysely ei sitouta sinua mihinkään, eli ota rohkeasti yhteyttä, me autamme!

@Milla Rimpiläinen, markkinointivastaava