12.01.2023

Mitä sinun tulee tietää kesätyöntekijöiden rekrytoinnista?

Olisiko nyt sopiva hetki miettiä kesälomia ja sijaisuuksia? Älä jätä pohtimista viime tinkaan!
Hyödynnä tehokkaat prosessimme, osaavat rekrytoijamme ja markkinointimme sekä laajat verkostomme, jotka edesauttavat sinua löytämään juuri teidän tarpeisiinne sopivat kesälomasijaiset tai tekijät pidemmäksikin ajaksi.

Seitsemän vinkkiä rekrytoivalle esimiehelle

Kesälomasijaisten tarvemäärittely voi olla välillä haastavaa. Ohessa vinkkimme, joiden avulla voit suunnitella kesän aikatauluja ja sijaistarpeita.

1

Kysy tiimisi loma-ajatuksista hyvissä ajoin keväällä ennen kesälomakautta, näin saat kokonaiskuvan kesäkauden miehityksistä. Osallista palkkahallinto tarvittaessa mukaan, sillä heillä on tarkka tieto lomapäivien määristä.

2

Kuinka paljon henkilöitä ylipäätään tarvitaan kesäkaudella kerrallaan? Joskus henkilöstöä tarvitaan jopa enemmän kuin normaalisti ja toisinaan taas ei, tämä on hyvin toimialasidonnaista.

3

Käy avointa keskustelua muiden tiimien ja osastojen kanssa, pohtikaa yhdessä, miten voisitte hyödyntää toisianne lomakauden miehityksessä ja kesätyöntekijöiden rekrytoinneissa. Jaatte varmasti samoja haasteita, joita voitte yhdessä ratkoa.

4

Perusteellisen kartoituksen jälkeen tulee miettiä lomasijaisten tarpeen ajankohta, miten hoidatte perehdytyksen ja kuinka pitkälle toivotte heidän jatkavan. Monet toivovat kesätyöntekijöiden jatkavan koko kesäkauden ajan ja jopa syyskuun loppuun. Joillakin työnhakijoilla tämä voi olla kuitenkin este, mikäli he rientävät opiskeluidensa pariin jo elokuun lopulla.

5

Kannattaa myös pohtia olisiko osalle kesäsijaisista mahdollista tarjota osa-aikatyötä kesäkauden jälkeenkin. Saat näin sitoutettua uudet kesäsijaiset heti ja voit parhaimmillaan saada heistä monivuotisia kesätyöntekijöitä tai jonain päivänä vakituisiakin.

6

Pohdi tarkkaan, mitä odotat kesätyöntekijöiltäsi eniten, mitä osaamista tai pätevyyttä työtehtävässä tarvitaan ja mistä voidaan tinkiä. Mieti myös tiimiä, johon kesätyöntekijäsi tulee ja kuka vastaa perehdyttämisestä, miten itseohjautuvaa ja itsenäistä tekijää haet vai olisiko tiimissäsi kokemattomallekin mahdollisuus päästä kasvamaan ja oppimaan.

7

Kuka hoitaa kesätyöntekijöidenne rekrytoinnin, hoidatteko itse vai olisiko parempi antaa kumppanin hoitaa kokonaisuus? Rekrytointiprosessi ilmoitteluineen ja hakemusten läpikäymisineen ja yhteydenottoineen voi viedä paljon aikaa. Ulkoinen rekrytointikumppani voi auttaa ja hoitaa koko prosessin tai osan prosessista, esim ilmoittelun, alkuhaastattelut, hakijoiden taustatietojen tarkistukset ja tarpeen mukaan henkilöarvioinnit.

Varaudu kesän henkilöstötarpeisiin ja vietä kesälomasi rennommin

– Pooliasta osaajat kesäksi tai pidemmäksikin aikaa!

Lomasijaisten hankinnassa kannattaa luottaa Pooliaan. Kauttamme hakee vuosittain satoja kesätyönhakijoita, joista valtaosa etsii kesätöitä taloushallinnon ja rahoituksen, toimistotyön, myynnin ja markkinoinnin sekä IT-alan tehtävien parista. Poolian kautta saat parhaat tekijät kesän lomakauden avuksi! Luonnollisesti saatte Pooliasta kustannustehokkaasti myös muut rekrytointipalvelut.

Tarvitsetko apua? Soita Pooliaan!

Tarvitsetko apua kesälomasijaisten hankinnassa? Ota yhteyttä täyttämällä oheinen kyselylomake, tai soita numeroon +358 20 7290 830. Kysely ei sitouta sinua mihinkään, eli ota rohkeasti yhteyttä, me autamme!

@Milla Rimpiläinen, markkinointivastaava