19.08.2021

Näin otat seuraavan askeleen urallasi

Etkö viihdy enää työssäsi? Tuntuuko siltä, ettei sinulla ole enää kehittymismahdollisuuksia? Oletko kaikkesi antanut ja valmis kokeilemaan jotain uutta? Kesäloma on monelle työssäkäyvälle henkilölle rajapyykki, joka antaa sysäyksen miettiä uutta uraa / työpaikkaa ja suuntaa elämälleen. Monet etsivätkin siis kesän jälkeen uusia haasteita uralleen ja hyvin levätyn loman jälkeen on kiva palata arkirytmiin ja käyttää energiaa työnhakuun. Koostimme blogiimme parhaat vinkkimme sinulle, joka mietit uusia tuulia elämääsi!

1. Kirjoita ylös mitä haluat saavuttaa urallasi

Pistä muistiin plussat ja miinukset – mistä pidät nykyisessä työssäsi ja mitä palasia puuttuu. Mieti mihin suuntaan haluat mennä ja mitä tarvitset sinne päästäksesi. Ohessa muutamia hyviä kysymyksiä, joita voit kysyä itseltäsi:

  • Missä tehtävissä viihdyn?
  • Missä olen hyvä?
  • Mikä on minulle tärkeää työssäni?
  • Missä näen itseni tulevaisuudessa?

2. Kartoita, mitkä ovat kehitysmahdollisuutesi 

Jos viihdyt nykyisessä työssäsi, tarkastele mitä kehitysmahdollisuuksia sinulla olisi ko. yrityksessä. Kerro esihenkilöllesi fiilikset ja keskustele siitä, onko nykyistä tehtäväkuvaa kenties mahdollista viilata ja saada esim. enemmän vastuuta tai päästä eteenpäin esimies-/kehitystehtäviin.

3. Kokka kohti uutta uraa

Jos päädyt siihen, että nyt on aika vaihtaa, aktivoidu seuraamaan avoimien työpaikkojen tilannetta ja/tai koulutusvaihtoehtoja eri kanavista. Varaa säännöllisesti kalenteristasi aikaa työmarkkinoiden seuraamiseen. Vilaa myös CV ja Linkkariprofiili kuntoon ja varmista, että rekrytoijat löytävät sinut eri kanavista. Tutki myös sinua kiinnostavien yrityksien taustoja ja lähetä rohkeasti hakemuksesi, mikäli huomaat sinua kiinnostavan tehtävän! Voit joutua lähettämään useitakin hakemuksia ennen kuin tärppää – asennoidu tähän kärsivällisesti ja rauhallisesti – ehkä jo seuraavan hakemuksen jälkeen sinulla on unelmaduuni hyppysissäsi!

4. Uskalla voittaa

On helppo pysyä omalla mukavuusalueella tutussa ja turvallisessa työssä. Mieti kuitenkin sitä, kuinka paljon aikaa vietät nykyisessä työssäsi – varmasti jokainen haluaa menestyä ammatissaan, uskalla siis pyrkiä eteenpäin – uskalla voittaa! Jos tarvitset jonkun joka potkii sinua urallasi eteenpäin, harkitse mentoria! Ehkä sinulla onkin jo verkostossasi joku, joka on juuri niissä tehtävissä tai yrityksessä jossa näet itsesi tulevaisuudessa? Pyydä häntä vaikka lounaalle ja kerro hänelle uratavoitteistasi.

@Milla Rimpiläinen, markkinointivastaava

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Konsulttina asiakasyrityksessä

Haluatko vaihtelevia työtehtäviä, tavata erilaisia ihmisiä ja työskennellä yhdessä heidän kanssaan sekä tutustua uusiin aloihin ja yrityksiin? Haluatko myös turvallisen työsuhteen, hyvät edut ja sitoutuneen esimiehen? Tulet pitämään työstä konsulttina!

Rekrytointi asiakasyritykseen

Pooliassa asiantuntijat rekrytoivat asiantuntijoita. Kokeneet rekrytoijamme tietävät, mikä on tärkeää sinulle ja tulevalle työnantajallesi.

Ajankohtaista

Mitä työmarkkinoilla tapahtuu? Katso Poolian uutiset, artikkelit ja tiedoitteet, niin pysyt muutoksessa mukana.

Uusimmat työpaikat

Sales Manager

Helsinki
Julkaistu 30.06.2022

BI-konsultti

Helsinki
Julkaistu 30.06.2022

Data Support Specialist

Helsinki
Julkaistu 30.06.2022
Katso kaikki avoimet työpaikat