03.08.2022

Näin otat seuraavan askeleen urallasi

Eikö nykyinen työ enää anna sinulle mitään ja koetko, ettet pääse enää eteenpäin ja kehity? Tuntuuko siltä, että olet nähnyt jo kaiken ja olisit nyt valmis kokeilemaan ja näkemään jotain uutta? Kesäloma on monelle työssäkäyvälle tietynlainen rajapyykki, joka tuo sysäyksen miettiä uutta suuntaa (työ)elämälle. Monet ovatkin nyt lomien jälkeen täynnä energiaa ja motivaatiota, jonka voi kohdistaa esim uuden työn hakemiseen! Koostimme blogiimme parhaat vinkkimme sinulle, joka mietit uusia tuulia elämääsi!

1. Kirjoita ylös mitä haluat saavuttaa urallasi

Pistä muistiin plussat ja miinukset – mistä pidät nykyisessä työssäsi ja mitä palasia puuttuu. Mieti mihin suuntaan haluat mennä ja mitä tarvitset sinne päästäksesi. Ohessa muutamia hyviä kysymyksiä, joita voit kysyä itseltäsi:

  • Missä tehtävissä viihdyn?
  • Missä olen hyvä?
  • Mikä on minulle tärkeää työssäni?
  • Missä näen itseni tulevaisuudessa?

2. Kartoita, mitkä ovat kehitysmahdollisuutesi 

Jos viihdyt nykyisessä työssäsi, tarkastele mitä kehitysmahdollisuuksia sinulla olisi ko. yrityksessä. Kerro esihenkilöllesi fiilikset ja keskustele siitä, onko nykyistä tehtäväkuvaa kenties mahdollista viilata ja saada esim. enemmän vastuuta tai päästä eteenpäin esimies-/kehitystehtäviin.

3. Kokka kohti uutta uraa

Jos päädyt siihen, että nyt on aika vaihtaa, aktivoidu seuraamaan avoimien työpaikkojen tilannetta ja/tai koulutusvaihtoehtoja eri kanavista. Varaa säännöllisesti kalenteristasi aikaa työmarkkinoiden seuraamiseen. Vilaa myös CV ja Linkkariprofiili kuntoon ja varmista, että rekrytoijat löytävät sinut eri kanavista. Tutki myös sinua kiinnostavien yrityksien taustoja ja lähetä rohkeasti hakemuksesi, mikäli huomaat sinua kiinnostavan tehtävän! Voit joutua lähettämään useitakin hakemuksia ennen kuin tärppää – asennoidu tähän kärsivällisesti ja rauhallisesti – ehkä jo seuraavan hakemuksen jälkeen sinulla on unelmaduuni hyppysissäsi!

4. Uskalla voittaa

On helppo pysyä omalla mukavuusalueella tutussa ja turvallisessa työssä. Mieti kuitenkin sitä, kuinka paljon aikaa vietät nykyisessä työssäsi – varmasti jokainen haluaa menestyä ammatissaan, uskalla siis pyrkiä eteenpäin – uskalla voittaa! Jos tarvitset jonkun joka potkii sinua urallasi eteenpäin, harkitse mentoria! Ehkä sinulla onkin jo verkostossasi joku, joka on juuri niissä tehtävissä tai yrityksessä jossa näet itsesi tulevaisuudessa? Pyydä häntä vaikka lounaalle ja kerro hänelle uratavoitteistasi.

@Milla Rimpiläinen, markkinointivastaava

Uusimmat työpaikat

Taloushallinnon asiantuntija

Helsinki
Julkaistu 18.04.2024

Kirjanpitäjä

Helsinki
Julkaistu 18.04.2024

Liity Poolian alihankintaverkostoon!

Helsinki
Julkaistu 18.04.2024
Katso kaikki avoimet työpaikat