22.02.2022

Näin saat hyvän alun uudessa työssäsi

Uuden työn aloittaminen voi aiheuttaa myös ristiriitaisia ​​tunteita. Ilo uudessa työssä aloittamisesta voikin kääntyä ärtyneisyydeksi tai hermostuneisuudeksi mitä lähemmäksi aloituspäivä tulee. Työpaikan vaihto on loppujen lopuksi erittäin suuri muutos ja mullistaa hetkeksi ison osan arkeasi! Tulet kohtaamaan hyvin paljon uusia asioita, joiden käsittely ja omaksuminen vie aikaa. Mutta älä huoli, pääset kyllä sisään uuteen rooliisi ja näyttämään taitosi – kurkkaa myös vinkkimme sujuvaan starttiin!

1. Kuuntele, tee muistiinpanoja ja opi sekä kysy!

Ole utelias ja kiinnostunut työpaikasta ja työtehtävistäsi ja uskalla esittää kysymyksiä kollegoillesi. Osallistu kaikkiin palavereihin, joihin se on mahdollista. Muista pitää läppäri tai muistiinpanovälineet mukana ja tee kovasti muistiinpanoja! Tämä auttaa sinua sisäistämään roolisi nopeammin, eikä sinun tarvitse kysyä samoja asioita yhä uudelleen ja uudelleen. Koska käsi sydämellä, ei kenenkään päähän mahdu kaikki mahdolliset uudet asiat yhdellä kerralla! Voit aina sitten tarkistaa muistiinpanoistasi, jos mietit jotain työhösi liittyvää asiaa.

2. Ole kärsivällinen ja armollinen itsellesi

Uudet tehtävät, IT-järjestelmät ja sisäiset prosessit – kyllä; kaikkien muistettavien asioiden lista tuntuu loputtoman pitkältä. Muista, että kukaan ei odota sinun osaavan kaikkea heti, kun astut ovesta sisään. Uuteen rooliin ja yrityskulttuuriin kasvaminen vie aina aikansa, joten ole armollinen itsellesi ja ota askel kerrallaan.

3. Lykkää vapaa-ajan projektejasi ja varmista palautuminen

Älä ajoita vapaa-ajan projekteja samaan aikaan, kun aloitat uudessa työssä! Moni ei tule tätä ajatelleeksi. Uuden työn aloitus ja lukuisien uusien asioiden sisäistäminen vie aikaa ja energiaa, joten varmista, että sinulla on myös tarpeeksi aikaa palautua. Käyt varmasti ylikierroksilla päivän jälkeen, hyödynnä tämä esim. happihyppelyllä, mutta unohda rempat ja muut isommat projektit. Todennäköisesti vielä kiität itseäsi siitä, että lykkäsit näiden aloitusta. Tiedäthän, että myös innostuksesta tulee palautua?

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä – muista, että sinut palkattiin syystä valittuun rooliin. Rentoudu ja pidä hauskaa kasvumatkallasi!

@Milla Rimpiläinen, markkinointivastaava

Uusimmat työpaikat

Luotonhallinta Spesialisti

Vantaa
Julkaistu 07.12.2022

Yritysasiakas Spesialisti

Vantaa
Julkaistu 07.12.2022

Talouspäällikkö

Helsinki
Julkaistu 07.12.2022
Katso kaikki avoimet työpaikat

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Poolia, a part of PION Group

Poolia on henkilöstö- ja rekrytointialan yhtiö. Näemme itsemme mielummin osaamisen löytämisen ja yhdistämisen asiantuntijoina. Koska muutoksen tekevät aina ihmiset ja yksilöt ovat niitä, jotka saavat aikaan tulosta uskomme, että oikeat henkilöt oikeassa paikassa rakentavat menestyviä yrityksiä.

Poolia

Poolian liikeidea on välittää yrityksille ja organisaatioille työvoimaa, joka vastaa heidän tarvettaan joko väliaikaisesti tai pysyvästi. Toimialamme kattaa kaiken taloushallinnon, toimiston, HR:n ja IT:n väliltä.

Poolia työpaikkana

Poolia vastaanottaa vuosittain tuhansia rekrytointi- ja vuokraustoimeksiantoja asiakkailtaan. Voit siis löytää unelmatyösi Poolian kautta!