22.07.2022

Poolia AB (publ) myy saksalaisen tytäryhtiönsä

Poolia AB (publ) on tänään allekirjoittanut sopimuksen saksalaisen henkilöstövuokrausyhtiö Argo Group GmbH:n kanssa, mikä tarkoittaa, että Argo ostaa 100 %:sti Poolian saksalaisen tytäryhtiön Poolia Deutschland GmbH:n.

Kauppahinta on 18 miljoonaa Ruotsin kruunua. Tulosvaikutus, mukaan lukien transaktiokustannukset, on yhteensä -5 milj. kruunua, ja se vaikuttaa tulokseen toisella vuosineljänneksellä. Argo Groupilla on mahdollisuus käyttää Poolia-brändiä ja verkkotunnusta Saksassa vuoden 2022 loppuun asti.

Poolia-konsernin muutosmatka on alkanut uusilla panostuksilla HR-Tech-alueelle ja konsultointitoimintaan. Jatkossa keskitymme Pohjoismaisiin markkinoihin tavoitteenamme kasvattaa konsernin liikevaihtoa ja voittomarginaalia.

Saksan toiminnoillamme on ollut viime vuosina laskeva liikevaihto ja heikko kannattavuus, ja koska painopisteemme on nyt Pohjoismaat, on Saksan toiminnoille parasta, että niiden kotipaikka on saksalainen konserni.

”Olen vakuuttunut, että sekä asiakkaat että työntekijät tulevat pitämään Argosta.” sanoo Jan Bengtsson, Poolian konsernijohtaja ja jatkaa: ”Olen tyytyväinen ja kiitollinen vahvasta sitoutumisesta, jota saksalaiset työntekijämme ovat viime aikoina osoittaneet, ja olen varma, että he jatkavat hyvää kehitystä yhdessä Argon kanssa”.

Lue lisää Argo Groupista täältä: https://www.argo.work/

Poolia AB:n konsultoijana kaupassa on ollut Saksan EY ja se on käsitellyt yrityskauppojen lisäksi lainopillista neuvontaa.

Nämä ovat tietoja, jotka Poolia AB (publ) on velvollinen julkistamaan EU:n markkinoiden väärinkäyttöasetuksen ja arvopaperimarkkinalain mukaisesti. Tiedot on toimitettu yllä olevan yhteyshenkilön johdolla julkaistavaksi 22.7.2022 klo. 11.35 (CEST).