04.11.2019

Rekrytoida vai vuokrata, entäpä jos teet molemmat!

Perinteinen rekrytointi on edelleen yleisin tapa löytää osaajia, mutta yhä useampi löytää tarvitsemansa tekijät henkilöstövuokrauksen avulla. Etenkin talousnäkymien ollessa epävarmoja henkilöstövuokraus voi toimia kätevänä rekrytointikanavana. Työt voidaan aloittaa joustavasti ilman riskiä siitä, että yrityksessä on työn vähentyessä liikaa henkilöstöä ja vastaavasti suhdanteiden vahvistuessa vuokratun ja hyväksi todetun työntekijän voi helposti rekrytoida yrityksen vakituiseksi työntekijäksi.

Noin 70% kauttamme vuokratusta henkilöstöstä rekrytoidaan asiakasyritykseen määräaikaisen projektin päättyessä. Usein tämä ns. Try & Hire rekrytointi on suunniteltu ja hyväksi havaittu tapa rekrytoida etenkin nuorempia osaajia, kertoo Poolian seniori rekrytointikonsultti Tarja Laakso.

Tarja Laakson vinkit onnistuneeseen henkilöstövuokraukseen:

1) Ajattele henkilöstötarvetta strategisesti

– Kaikki yritykset tarvitsevat vakituisen ydinryhmän osaajia ja asiantuntijoita. Etenkin aloilla, joihin ilmaantuu nopeita henkilöstön lisätarpeita ja suhdannemuutoksia tai tarvitaan ajoittain ulkopuolista lisäosaamista, on henkilövuokrauksen käyttö tehokas tapa hankkia tehtävään sopivat osaajat.

2) Suunnittele henkilöstötarpeet ajoissa

– Monissa asiantuntijaprojekteissa tarvittavaa erikoisosaamista ei välttämättä löydy heti. Näitä ovat esimerkiksi tilinpäätöstaitoiset kirjanpitäjät tai IT-alan erityisosaajat. Resursointi onnistuu parhaiten jos henkilöstötarpeet osataan ennakoida ja sopiva osaaja saadaan tarvittavaan työhön ajoissa – tämä on jo perehdytyksenkin onnistumisen kannalta tärkeää. Poolian kattavan CV-rekisterin ja tehokkaan ilmoittelun ansiosta voimme löytää sopivan osaajan hyvinkin nopeasti.

Lisätietoja:

Poolia Suomi Oy
Tarja Laakso, puh: +358 20 7290 837
tarja@poolia.fi