07.06.2019

Rekrytoinnin suuntaviivat – pysy mukana kehityksessä!


Pidäthän huolen, että yrityksesi pysyy mukana rekrytoinnin trendeissä!

Asiantuntijarekrytoijan näkökulmasta työnhaussa ja rekrytoinnissa on vahvasti ollut näkyvissä mm. seuraavat trendit:

Moobiilityönhaku. Työpaikkojen etsiminen mobiililaitteilla kasvattaa hurjasti suosiotaan. Poolian mobiilikäyttäjien määrä on kasvanut jo 45 %: iin – edellisvuoteen verrattuna on kasvua jo 10 % ja tahti kiihtyy! Kotisivujen ja työnhakuportaalin tuleekin viimeistään nyt olla yhteensopiva mobiililaitteiden kanssa, muuten riskinä on ison hakijapotentiaalin menettäminen.

Sosiaalinen media rekrytointikanavana. Potentiaaliset työnhakijat viettävät todella paljon aikaa sosiaalisessa mediassa. Työpaikkailmoittelun, kuten muunkin markkinoinnin, tulee seurata väestön liikkumista eri kanavissa. Nyt onkin hyvä hetki miettiä missä medioissa potentiaaliset huipputyöntekijät liikkuvat ja tehdä strategia siitä, miten yrityksenne ja työpaikkailmoittelunne voidaan sijoittaa eri medioihin.

Joustava työ, etätyö, joustotyö, projektityö, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen. Näistä on puhuttu viime vuosina paljon ja asiakasyrityksemme ovat kertoneet, että erilaiset joustot on myös otettu käyttöön. Perheelliset työntekijät saattavat arvostaa palkkaa enemmän mahdollisuutta työskennellä joustavasti. Mikäli yrityksenne ei mahdollista erilaisia tapoja työskennellä joustavasti, on vaarana menettää osaajat kilpailijalle, joka tarjoaa tallaisia joustomahdollisuuksia työntekijöilleen. Nuoremmat ikäpolvet työskentelevän usein mielellään projektiluonteisesti tai freelancereina ja pitävät välillä sapattia – kenties reissaillen tai opiskellen. Näille osaajille työn projektiluonteisuus on positiivinen asia ja yrityksissä kannattaisikin miettiä, onko osa töistä sen luonteisia, että niitä kannattaisikin tarjota ja teettää projekteina ulkopuolisilla osaajilla oman vakituisen henkilöstön sijaan.

Työnhaun helppous ja nopeus. Nyt on työnhakijan markkinat! Huippuosaajille on nyt entistä enemmän työtilaisuuksia tarjolla, joten pidä huoli yrityksesi hakuprosessin nopeudesta ja helppoudesta. Rekrytointiprosessin pidentyessä, saatat menettää huippuosaajan! Älä siis aikaile liikaa haun aikana! Myös hakuportaalin tulee olla helppo ja nopea käyttää – muista tässäkin mobiilikäyttäjät!

Rekrytointiresurssi (oma HR tai ulkoinen palvelutarjoaja) on muuttumassa toimittajasta partneriksi. Osaava, nopea ja joustava rekrytointikumppani on esimiesten partneri hyvien työntekijöiden löytämisessä. Et voi enää luottaa, että pelkällä työpaikkailmoituksella löydät parhaat osaajat. Kaikki verkot on siis laitettava vesille! Markkinoi työpaikkoja myös siellä, missä passiiviset työnhakijat liikkuvat. Etsi työnhakijoita eri tietokannoista ja tarjoa aktiivisesti eri työmahdollisuuksia, markkinoi yritystäsi, työtapoja ja -tehtäviä ja kerro yrityksesi menestystarinoita!

Mikäli haluat antaa henkilöstöhakunne kokeneiden rekrytointikonsulttiemme hoidettavaksi, olemme mielellämme käytettävissänne!

Lisätietoja:

Poolia Suomi Oy
Milla Rimpiläinen
+358 20 7290 836