14.01.2021

Poolia huolehtii vastuullisesti henkilötietojen käsittelystä

Vaalimme yksityisyyttäsi ja kunnioitamme tietosuojaasi – huolehdimme tiedoistasi luotettavalla ja lainmukaisella tavalla. Haluammekin nyt avata hieman sitä, miten huolehdimme eri sidosryhmiemme tietoturvasta ja tietosuojasta.

Henkilötietojen käsittely Pooliassa

Jos haluat lisätietoja siitä, miten Poolia käsittelee henkilötietojasi, tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sinne olemme keränneet tietoa siitä, mitä tietoja käsittelemme, mihin tarkoituksiin käytämme niitä ja kuinka kauan säilytämme tietoja. Sieltä löydät myös tietoa siitä, mitä oikeuksia sinulla on meille antamiisi tietoihin, sekä siitä, miten saat itse päättää, miten saamme käyttää tietojasi.

Arkaluontoisten tai henkilökohtaisten, kuten sosiaaliturvatunnus, etninen tausta, seksuaalinen suuntautuminen, poliittinen mielipide, terveydentila, uskonnollinen vakaumus, ammattiliitto tmv, tietojen kerääminen Pooliassa

Periaatteisiimme kuuluu, että emme kerää emmekä käsittele näitä tietoja, emmekä siksi kannusta sinua antamaan em. tietoja meille. Jos kuitenkin jostain syystä päätät jakaa arkaluontoisia tai henkilökohtaisia tietojasi, katsomme, että olet tällöin antanut meille selkeän suostumuksesi, ja oletamme, että haluat meidän tallentavan nämä tiedot hakijatietokantaamme. Pidätämme myös oikeuden ilman lupaasi poistaa kaikki arkaluontoiset tiedot edellä kuvatulla tavalla. Meille on tärkeää, että koet meidän vaalivan yksityisyyttäsi ja että voit luottaa tapaamme käsitellä henkilötietojasi. Siksi haluamme korostaa, että Poolia huolehtii aina tiedoistasi luotettavalla ja lainmukaisella tavalla.

Kunnioitamme tietosuojaasi. Lakisääteisen rekisteri-/tietosuojaselosteemme näet oheisesta linkistä!

Tietoturva (palvelintilat ja -ylläpito)

Käytössämme on kotimaisen järjestelmätoimittajan CRM järjestelmä. Palvelimet ovat erittäin korkean turvallisuusasteen konesaleissa PK-seudulla.

Ohjelmiston koodiin on pääsy vain järjestelmätoimittajan työntekijöillä. Myös käyttötukea antavat ja järjestelmäkonfiguraatiota tekevät pääkäyttäjät sekä palvelinten ylläpitäjät ovat järjestelmätoimittajan työntekijöitä eikä ulkopuolisilla tahoilla ole pääsyjä järjestelmiin. Pääkäyttäjiltä sekä kaikilta henkilötietoja järjestelmässä käsitteleviltä henkilöiltä vaaditaan kirjauduttaessa kaksivaiheinen tunnistautuminen. Palvelimet ja niiden ohjelmistoja ylläpidetään niin, että käytössä on tietoturvaltaan ajantasaiset versiot. Palvelimet on suojattu palomuureilla.

Yrityksille: Elinkeinoelämän yritysturvallisuusmalli

Elinkeinoelämässä on kehitetty yritysturvallisuusmalli, jonka eri osa-alueet antavat perustan yrityksen turvallisuuskentän hahmottamiseen ja tarkasteluun. Yritysturvallisuus on yrityksen kaikkien toimintojen turvallisuutta. Yritysturvallisuustoiminnalla voidaan suojata yritykselle tärkeitä arvoja kuten henkilöitä, tietoa, mainetta, omaisuutta tai ympäristöä niihin kohdistuvilta riskeiltä. Elinkeinoelämän yritysturvallisuusmalli on tarkoitettu kaiken kokoisten yritysten käyttöön. Mallin periaatteita voidaan kuitenkin soveltaa myös erilaisissa organisaatioissa kuten viranomaisissa tai muissa yhteisöissä.

Tietoturvallisuus

Tietoturvallisuudesta on tullut yhä keskeisempi osa organisaatioiden turvallisuutta. Perinteisessä merkityksessä kyse on organisaation tietojen luottamuksellisuuden, käytettävyyden ja eheyden takaamisesta. Teknologinen kehitys on nopeaa, joten ajan tasalla pysyminen edellyttää korostuneesti menetelmien jatkuvaa seuraamista ja toimenpiteiden kehittämistä. Täydellistä turvallisuutta on mahdotonta saavuttaa, joten tietoturvallisuudessa kannattaa panostaa toiminnan jatkuvuuden varmistamiseen. 

Tutustu EK:n yritysturvamalliin oheisesta linkistä!

Lisätietoja:

@Milla Rimpiläinen, markkinointivastaava