06.04.2022

Viisi kysymystä työhaastatteluun

Työhaastattelussa pääset vastaamaan useisiin kysymyksiin, joiden perusteella rekrytoija voi arvioida oletko oikea henkilö haettuun tehtävään. Muistathan kuitenkin, että työhaastattelu on myös sinulle kullan arvoinen tilaisuus, jossa voit ottaa kantaa itseäsi askarruttaviin asioihin ja saada lisätietoa mahdollisesta tulevasta työpaikasta ja yrityskulttuurista. Listasimme sinulle viisi kysymystä, jotka auttavat sinua korostamaan vahvuuksiasi samalla kun saat tärkeää lisätietoa työstä.

1 Mitkä ovat tärkeimmät vahvuudet mitä tähän haettuun rooliin tarvitaan?

Tämä kysymys antaa sinulle paremman kuvan esim. odotuksista ja toiveista sinua kohtaan ja voit puntaroida onko sinulla nämä tarvittavat ominaisuudet ja siten mahdollisuudet menestyä tehtävässä. Nyt sinulla on myös mahdollisuus kertoa itsestäsi ja vakuuttaa työantaja siitä, miksi juuri sinä olisit sopiva ja oikea valinta ja kumppani yritykselle.

2 Minkälainen on tuleva tiimi ja lähimmät työkaverit?

Oletko tiimipelaaja vai pidätkö enemmän itsenäisestä työstä? Selvittämällä tulevan tiimisi, voit kurkistaa askelta pidemmälle – mikäli työllistyt tähän rooliin, saat tämän kysymyksen myötä etukäteistietoa tiimistäsi ja käsityksen siitä, mitä uutta voit oppia tulevalta tiimiltäsi ja miten ja millä voit täydentää ryhmää.

3 Minkälainen yrityskulttuuri teillä on?

Mitkä ovat yrityksen visiot, arvot ja kirjoittamattomat säännöt? Nämä tärkeät yrityksen peruspilarit vaikuttavat siihen, miten työntekijät voivat, suoriutuvat ja kehittyvät juuri tässä kyseisessä yrityksessä. Visiot ja arvot löytyvät useimmiten yrityksen verkkosivuilta, mutta yrityksessä vallitsevaa yrityskulttuuria ja fiilistä ei useinkaan saada oikein kattavasti avattua. Selvitä minkälaiset ovat juuri tämän yrityksen vahvuudet ja miksi sinä olisit tähän yritykseen se kaivattu osaaja, puuttuva palanen!

4 Minkälaisia mahdollisuuksia yritys tarjoaa osaamisen kehittämiseen ja minkälaiset etenemismahdollisuudet tässä roolissa on?

Nykyään useimmat yritykset tarjoavat erilaisia mahdollisuuksia osaamisen ja ammattitaidon kehittämiseen, mutta käytännöt vaihtelevat suuresti yrityksien välillä. Tässä kohtaa onkin tärkeää selvittää nämä. Kysymys koskettaa sinua juuri nyt tässä rekrytointiprosessissa, mutta osoittaa samalla kunnianhimoa ja tahdonvoimaa kehittyä urallasi.

5 Mikä on rekrytointiprosessin seuraava vaihe?

On selkeä syy, miksi tämä on yleisin kysymys työhaastattelun lopussa. Täytyykö sinun toimittaa mahdollisia työnäytteitä tai osallistua johonkin testiin? Täytyisikö sinun avata vielä mahdolliset referenssit tai haluaako rekrytoija tietää vielä jotain sinusta tai osaamisestasi? Samalla kun saat käsityksen siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu, teet myös selväksi, että todella haluat tämän työpaikan.

@Milla Rimpiläinen, markkinointivastaava

Uusimmat työpaikat

Varastopäällikkö

Lempäälä
Julkaistu 11.06.2024

Regional Sales Manager

Uusimaa
Julkaistu 10.06.2024

Tuotannon esimies

Pornainen
Julkaistu 10.06.2024
Katso kaikki avoimet työpaikat