11.05.2023

Kesälomien jälkeen työntekijät katselevat uusia tuulia uralleen, pidäthän osaajistasi kiinni!

Kesälomien jälkeen hakijamäärissä näkyy selkeä ja tuttu kasvupiikki. Tämä selittyy mm. sillä, että kesäloma on sopiva tauko ja katko kiireiselle työrupeamalle, jonka aikana on mahdollisuus pysähtyä miettimään omaa tilannetta ja urasuuntaa. Ohessa muistin virkistykseksi muutamia vinkkejä rekrytoivalle esihenkilölle, joilla saadaan parannettua työntekijöiden sitoutumista ja osin ehkäistä ei-toivottuja irtisanoutumisia.

1.

Pyri erottautumaan muista työnantajista: Kertaa mitä teidän yrityksenne tarjoaa muihin yrityksiin verrattuna. Otatteko työ- ja perhe-elämän muita paremmin huomioon tarjoamalla esim. etätyömahdollisuuksia tai joustoja perheelle tärkeissä menoissa? Kannustatteko liikuntaan ja virkistäytymiseen esim. virikesetelein? Muista säännöllisesti tuoda yrityksenne olemassa olevat edut esille ja ota selvää mistä muista eduista tai joustoista huippuosaajanne ovat kiinnostuneita.

2. 

Anna henkilöstölle mahdollisuus vaikuttaa: Kysy heidän mielipiteitään ennen päätösten tekemistä ja keskustele päätöstä tukevista faktoista ja taustoista. Henkilöstö sitoutuu paremmin saatuaan osallistua päätöksentekoprosessiin.

3.

Muista antaa palautetta hyvästä työstä: Palaute on parhaimmillaan välitöntä ja suoraa – “Hienoa!”, “Hyvää työtä!”. Välittömästi annettu suora palaute toimii paremmin kuin strukturoitu palaute kuukausien päästä kehityskeskusteluissa. Ota myös aikaa esim. yhteiselle lounaalle työntekijöittesi kanssa ja näytä, että olet kiinnostunut heistä, myös harrastuksista ja perheen kuulumisista.

4.

Jaa vastuuta, se osoittaa että arvostat henkilön osaamista ja tuet hänen ammatillista kasvuaan.

5.

Pitäkää hauskaa: Anna huumorin kukkia työpaikalla ja järjestä myös rentoja tapahtumia, joissa ei tarvitse hikiotsalla tehdä ryhmätöitä, vaan ihan rennosti olla yhdessä. Rennossa ja avoimessa ilmapiirissä saavutetaan useimmiten parempia ideoita ja tuloksia kuin tiukkapipoisessa ympäristössä.


@Milla Rimpiläinen, markkinointivastaava

Sinua saattaisi kiinnostaa myös: