12.04.2023

Eikö haku vedä? Katso vinkkimme hakijapulaan

Osaaja- ja hakijapula ovat olleet rekrytoijan arkea jo useamman vuoden. OIemme kuulleet myös monilta asiakkailtamme, että heidän omat hakunsa eivät ole tuottaneet oikenlaisia hakijoita ja määrät ovat todella pienet. Globaalisti monilla toimialoilla onkin nyt huutava pula sopivista ja ammattitaitoisista tekijöistä, mikä tarkoittaa, että työnhakijoista kilpaillaan ja osaavan työvoiman puute on noussut merkittäväksi liiketoiminnan ja kasvun esteeksi. Miten varmistat, että saat houkuteltua parhaat osaajat yritykseenne?

Markkinoinnin ja viestinnän merkitys korostuu, kun hakijoista on pulaa. Pelkkä työpaikkailmoitus ei kuitenkaan usein riitä houkuttelemaan parhaita osaajia.

Et voi enää luottaa, että pelkällä työpaikkailmoituksella löydät parhaat osaajat. Kaikki verkot on siis laitettava vesille! On markkinoitava työ- ja uramahdollisuuksia myös siellä, missä passiiviset työnhakijat liikkuvat ja etsittävä työnhakijoita eri tietokannoista. Potentiaalisille työnhakijoille on tarjottava aktiivisesti eri työmahdollisuuksia, markkinoitava yritystä, työtapoja ja -tehtäviä ja kehittymisen mahdollisuuksia sekä annettava mahdollisuus kurkistaa pintaa syvemmälle esimerkiksi työntekijätarinoiden muodossa. Työnantajamielikuvaan ja rekrytointiprosessin kehittämiseen kannattaa satsata – sillä on kauaskantoinen arvo yrityksen tulevaisuuden rakentajana. On hyvä pitää mielessä, että rekrytointi ja henkilövalinta ovat tärkeimpiä osa-alueita johtamisessa ja henkilöstötoiminnoissa. Aktiivinen viestintä hakuprosessin eri vaiheissa on tutkitusti ensiarvoisen tärkeää, joten ei riitä, että hakijaviestintää tehdään ”vasemmalla kädellä”. Hyvin tehty rekrytointi vie aikaa ja edellyttää resurssien lisäksi osaamista ja kandimarkkinan tuntemusta sekä moninaisia verkostoja, siksi kannattaakin kääntyä ammattilaisen puoleen, sillä me voimme auttaa erilaisissa tarpeissa ja tilanteissa ja löytää juuri teidän yritykseenne sopivat ehdokkaat ja näin yritys voi keskittyä omaan ydintoimintaansa ja säästää sillä rahaa ja aikaa.

Rekrytointikumppanin edut rekrytoinnissa

Osaava, nopea ja joustava rekrytointikumppani on esihenkilöiden paras partneri rekrytointiprosessin eri vaiheissa. Kokeneet rekrytointiasiantuntijamme voivat auttaa yritystänne paitsi löytämään markkinoilta parhaat osaajat, myös sparrata teitä tekemään yrityksestänne ja tarpeistanne entistäkin houkuttelevamman työnhakijoiden ja työntekijöiden silmissä.

Rekrytointikumppani on alansa asiantuntija ja missionamme on löytää sopivimmat osaajat kuhunkin toimeksiantoon ja yritykseen. Rekrytointiasiantuntijoillamme on keinot ja taidot löytää juuri sinun yrityskulttuuriisi sopivat ehdokkaat. Meillä on mm. käytössä erittäin kattavat ilmoituskanavat ja laaja hakijapooli, suorahaun keinot, sekä konsulttien omat verkostot, jotka maksimoivat oikeiden osaajien haarukoimista. 

Teetämme kandeille sopimuksen mukaan erilaisin arviointeja haun tueksi ja onnistuneen henkilönvalinnan varmistamiseksi. Tarjoamme ns. kevyttestausmallia jokaiseen hakuumme mutta tarvittaessa voimme sopia kattavammastakin patteristosta pätevyyden ja soveltuvuuden kartoittamiseksi.

Meille on tärkeää tarjota joustavia ratkaisuja, joiden lähtökohtana on sinun yrityksesi tilanne. Siksi voit valita, haluatko ostaa koko rekrytointiprosessin alusta loppuun, vai haluatko apua vain johonkin tiettyyn rekrytoinnin osa-alueeseen, kuten haastatteluihin tai henkilöarviointeihin.

Tekoäly avuksi rekrytointiin

Tekoälystä on puhuttu jo pitkään ja se tulee ottamaan yhä enemmän jalansijaa elämässämme. HR:ssä ja rekrytoinnissa tämä tarkoittaa yhä kehittyneempiä digitaalisia työkaluja, jotka voivat tekoälyn avulla automatisoida ja yksinkertaistaa erilaisia tehtäviä, kuten oikeanlaisen hakijaprofiilin kartoittamista. Tekoälyä käytetään myös työpaikkailmoittelussa ja työnantajamielikuvan rakentamisessa.

Poolia Social Media Boost (PSMB)

Poolia on toteuttanut menestyksekkäästi jo satoja AI-rekrykampanjoita ja monet asiakkaamme ovat saaneet PSMB:sta lisäbuustia rekrytointiin. Kampanjan avulla on oikean profiilin omaavien työnhakijoiden määrä voinut jopa moninkertaistua. PSMB:n algoritmien avulla on tavoitettu myös passiiviset hakijat, jotka eivät aktiivisesti etsi työpaikkoja perinteisiltä ilmoituskanavilta.

Rekrytointi ja potentiaalisten hakijoiden tavoittaminen onkin muuttunut monin tavoin vuosien varrella ja siksi oikeiden tekijöiden löytäminen kumppanin avulla on kustannustehokasta ja säästää aikaasi. Näin tavoitat enemmän potentiaalisia työnhakijoita ja minimoit virherekrytoinnin riskit.

Olemme koostaneet sinulle blogiimme kahdeksan etua, miksi sinun kannattaa luottaa rekrytoinneissasi rekrytointikumppaniin.

Poolia – Making your job even better

Tarvitsitpa sitten osaajaa määräaikaisesti tai vakituisesti, tai haluat ulkoistaa vain jonkin tietyn osan rekrytointiprosessistanne – me autamme sinua! Mikäli haluat antaa teidän henkilöstöhakunne kokeneiden rekrytointikonsulttiemme hoidettavaksi, olemme mielellämme käytettävissänne. Lähetä yhteydenottopyyntö oheisesta linkistä tai soita numeroon +358 20 7290 830.

Lisätietoja:
Milla Rimpiläinen
markkinointivastaava
milla@poolia.fi