29.12.2021

Vuoden 2021 poiminnat

Aika katsoa taaksepäin! Listasimme blogiimme viisi tärppiä tämän vuoden blogikirjoituksistamme, jotka sisältävät neuvoja sekä työelämään että rekrytointiprosessiin. Kyseiset vinkit toimivat hyvin myös vuonna 2022.

1) Uusi vuosi – uudet kujeet? Näin sinusta tulee inspiroiva esimies!

Vuoden alku on usein uuden luomisen aikaa ja vuosikellossa olevien tapahtumien ja tekemisien ideointia. Globaalin pandemian aikana, voit joutua etsimään uusia tapoja auttaa tiimiäsi tekemään yhteistyötä ja pitämään yllä yhteishenkeä. Innostunut, innovoiva ja yhteen hiileen puhaltava henkilöstö on yrityksen tärkein voimavara, eikö totta? Tässä blogissa annamme muutaman vinkin luovuuden ja yhteishengen kasvattamiselle etätyösuosituksien aikana.

2) Hermostuttaako tuleva työhaastattelu? Katso kuusi vinkkiä hermostuneisuuden torjumiseen!

Posket punoittavat, kädet hikoilevat ja sydän pamppailee. Oletko huolissasi, että hermostuneisuutesi ottaa vallan työhaastattelussa? Hermoilu on inhimillistä, mutta on myös keinoja sen torjumiseen. Ohessa vinkkejä, jolla saat sen hallintaan.

3) Haaste vai mahdollisuus: Uuden työntekijän etäperehdytys

Työyhteisöissä on paljon eroja – joissakin yrityksissä etätöihin on jo totuttu, mutta toisissa yrityksissä on nyt tehty kerralla iso digiloikka. Yritykset ovat reagoineet hyvin nopeasti ja työntekijöille on järjestetty etätyön edellytykset ja mietitty viestintäkanavat ja uudet käytänteet. Uuden työntekijän rekrytointi ja erityisesti perehdytys on kuitenkin näissä olosuhteissa koettu haastavaksi, eivätkä kaikki yritykset ole vielä valmistautuneet etähaastatteluihin saatikka etäperehdytykseen. Haluamme rohkaista yrityksiä rekrytoimaan näinä poikkeusaikoinakin – rekrytointiprosessi onnistuu nykyvälineillä myös verkon kautta – kuten myös uuden työntekijän perehdytyskin. Lue vinkkimme tehokkaaseen etäperehdykseen – näitä vinkkejä voit hyödyntää myös jos yritykselläsi on toimintaa eri paikkakunnilla tai jopa eri maissa!

4 Rekrytoija: Näin saat enemmän irti referenssihaastattelusta

Usein sanotaan, että hakijan tulee valmistautua referenssihaastatteluun, mutta tiedätkö sinä, miten sinun on rekrytoijana valmistauduttava referenssihaastatteluun, kun olet rekrytoimassa uusia talentteja tiimiisi? Laadimme sinulle listauksen, jossa parhaat vinkkimme onnistuneeseen referenssihaastatteluun!

5) Olisiko jo aika vaihtaa? Näin lisäät mahdollisuuksiasi työllistyä kokonaan uudelle alalle

Poikkeusajoista johtuen moni lomautettiin ja työttömäksi jäi valtava määrä ihmisiä. Ihmisillä on nyt ollut enemmän aikaa pohtia tulevaisuuttaan ja moni on siirtynyt tai on siirtymässä ihan kokonaan uudelle alalle. Avoimia työpaikkoja on nyt enemmän kuin aikoihin kun talous lähti hyvin nopeasti kovaan nousuun koronasta seuranneen äkillisen pudotuksen jälkeen. Alanvaihto voi olla kuitenkin haastavaa. Ohessa muutama vinkki sinulle, kuka olet vaihtamassa alaa.

Seuraa meitä somessa!